avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bunuri impartite amiabil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bunuri impartite amiabil

sunt divortata si m-am inteles cu fostul sot sa impartim bunurile in mod amiabil...eu ii voi da cota parte din apartament....in care vor intra si bunurile din el(mobila si toate cele...inclusiv un autoturism)...facem acte la notar. Pentru bunurile din apartament,mi s-a spus de catre notar sa fac un inscris de mana , semnat si de catre un martor cu toate bunurile existente in casa.Cum sa fac act de mana,pentru a nu avea surpriza sa-mi gasesc casa goala dupa ce voi semna actele la notariat?...mentionez ca eu si fetita (aflata in custodia mea),nu locuim in apartamen ...ci cu chirie .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 17:24, 15 Aprilie 2011
Ar fi foarte bine daca ati apela la un mediator autorizat unde sa veniti impreuna cu sotul, sa incheiati un Acord de Mediere, pe care sa-l atasati apoi la o cerere pentru partaj, nu veti mai plati taxa de 3% la valoare bunurilor partajabile, nu veti mai avea termene de judecata, nici martori, nici atatea costuri, iar instanta poate pronunta in camera de consiliu o hotarare care va respecta dorinta d-voastra si a sotului.
Este o procedura noua, eleganta, confidentiala, doar d-voastra si sotul in biroul mediatorului, puteti negocia, va puteti razgandi, totul este la latitudinea partilor.
Apelati la o sedinta de INFORMARE GRATUITA potrivit legii si apoi decideti in consecinta. Puteti alege un mediator autorizat de pe pagina www.cmediere.ro din Tabloul mediatorilor autorizati in conformitate cu L 192/2006.
Pentru bunurile mobile din casa puteti face un partaj voluntar, semnat de ambele parti in prezenta unui avocat, certificat de acesta, fara nici o alta taxa de timbru sau termene de judecata, unde platiti numai onorariul avocatului, care este negociabil.
Acest act este opozabil partilor, si nu riscati sa va treziti cu casa goala, pentru ca va fi nevoit sa va despagubeasca la valoarea bunurilor sustrase.
Am citit de trei ori si tot n-am inteles ce vreti sa faceti. Ii dati cota din apartament cu bunurile? Si dupa aceea vreti sa nu va le ia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj in urma succesiunii marcy74 marcy74 Buna ziua, Mama mea se confrunta cu urmatoarea problema:in luna iunie 2010 s-a realizat succesiunea de pe urma mamei sale,fiind 3 mostenitori de drept:mama ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac? carmencitakmy carmencitakmy Buna seara. Ma adresez dumneavoastra cu speranta ca ma veti indruma. IN 2008 am facut un credit in banca cu ipoteca pt 30 de ani, pe numele meu, pt a cumpara ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters161228 ContSters161228 Buna ziua Am o intrebare. Am primit o citatie intr-un proces de divort ( binenteles al meu) in care e trecut faptul ca vina ne apartine amandoura , ca ... (vezi toată discuția)