avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prenatal și concediu creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prenatal și concediu creștere copil

Dacă în ultimi 2 ani am 15 luni lucrate pot obține prenatal chiar dacă am 2 luni întrerupte anul trecut
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 19 August 2018
Buna ziua. Perioada de stagiu de cotizare ptr. concediu ingrijire copil este de 12 luni in ultimele 24,contract munca 8 ore, deci v -ati incadra. De asemenea pentru cele 126 zile de concediu maternitate ( prenatal si postnatal ) va incadrati cu perioada lucrata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 August 2018
Constantin Vera, Contabil
1. Una dintre condiţiile necesare pentru a avea dreptul la indemnizaţia de concediu de maternitate (pre si postnatal) este existenta unui stagiul minim de asigurare de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

2. Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

3. Perioda de eligibilitatea pentru CCC poate fi cumulata de la mai multi angajatorii sau din mai multe situatii asimilate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii plata concediul de maternitate Loredana Leona Loredana Leona Bună ziua. Care sunt conditiile de obtinere concediu maternitate. La data nașterii, aprilie 2019 voi avea doar 8 luni de angajare. Cotizația din venituri. ... (vezi toată discuția)
Prenatal Soaretiberiu Soaretiberiu Salut am o intrebare daca sotia mea are in ultimii 2 ani are 7 luni de munca norma intreaga si 6 luni cu jumatate de norma adica de 4 ore : beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Pot lua concediu pre-post natal /indemnizatie? Alex.b Alex.b Buna ziua, in data de 24 iunie mi s-a incheiat somajul. La acea data eram insarcinata deja in 4 saptamani. Data prezumtiva a nasterii ar fi undeva pe 26 ... (vezi toată discuția)