avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cat timp trebuie sa ai pe contractul de munca,ca sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cat timp trebuie sa ai pe contractul de munca,ca sa poti beneficia de prenatal?

am 4 luni de munca si sunt insarcinata in 3 luni. pot beneficia de concediu prenatal,indemnizatie de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: Ramona viola , utilizator 23:30, 16 Decembrie 2018
Buna as avea o intrebare daca am.lucrat 1an si dupa o luna nu am lucrat.dar dupa m am si angajat as putea beneficia de indemnizatie?sau nu?ar trebui sa platesc luna care nu am lucrat oare?multumesc
1. pentru concediu de maternitate - pre si postnatal

Stagiul minim de asigurare pentru concedii medicale și indemnizațiile aferente este de șase luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical, potrivit art.7 din OUG nr. 158/2005.

2. pentru indemnizatia CCC

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de aceasta este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

3. In speta, luna respectiva nu afecteaza aceste drepturi daca indepliniti conditiile mentionate in lege.
Am inteles!va multumesc pt timpul acordat!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal și concediu creștere copil Kane-sm4u Kane-sm4u Dacă în ultimi 2 ani am 15 luni lucrate pot obține prenatal chiar dacă am 2 luni întrerupte anul trecut (vezi toată discuția)
Concediu maternitate mihaelaciobica mihaelaciobica Buna ziua, Daca sunt angajata din 04.03.2013 si urmeaza sa nasc in luna februarie, aproximativ 21.02.2014, voi putea beneficia de concediu de maternitate? ... (vezi toată discuția)
Prenatal alina102 alina102 buna ziua ,am si eu o intrebare la dvs sunt insarcinata in 5 luni jumate si sunt angajata incepand cu data de 09 septembrie 2013 iar data aproximativa cand voi ... (vezi toată discuția)