avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Director economic angajat cu 2 ore
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Director economic angajat cu 2 ore

As dori si eu sa stiu cat este perioada de proba pt. directorul economic angajat cu 2 ore la o intreprindere individuala si cat este perioada de preaviz in cazul concedierii si in cazul demisiei??
Cel mai recent răspuns: lauraadriana , utilizator 14:37, 15 Aprilie 2011
Directorul economic fiind functie de conducere se supune prevederilor Codului muncii (inca valabil, pana la 1 Mai 2011) dupa cum urmeaza :
- perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice
- perioada de preaviz in cazul demisiei nu poate fi mai mare de 30 de zile calendaristice.
- perioada de preaviz in cazul concedierii (în temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 din Codul Muncii) nu poate fi mai mica de 15 zile lucratoare.
La semnarea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba pentru verificarea aptitudinilor angajatului.
Perioada de proba nu este obligatorie, dar la semnarea contractului de munca este specificata o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
Durata perioadei de preaviz, in cazul demisiei, nu poate fi mai mare de 30 de zile calendaristice pentru salariatii care ocupa functii de conducere, iar durata perioadei de preaviz in cazul concedierii nu poate fi mai mica de 20 de zile lucratoare.

Termenul de preaviz in cazul concedierii este de 20 zile lucratoare (nu conteaza daca este functie de conducere sau executie).
De la 1 mai 2011 perioada de proba ptr. functiile de executie este de cel mult 90 zile calendaristice iar pentru cele de conducere este de cel mult 120 zile calendaristice. Nu are importanta ca este angajat pe 2 ore sau 4 sau 6, perioada de proba va fi de 90 sau 120 zile calendaristice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz și de proba Elena Micu Elena Micu Bună ziua,va rog sa ma lămuriți dacă este obligatoriu ca,contractul individual de munca sa conțină perioada de proba și care este perioada minima. La ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba si cea de preaviz Dita88 Dita88 Va rog fumos sa imi spuneti urmatoarele informatii.. -care este perioada de proba ptr contractele pe perioada determinata si cele pe perioada ... (vezi toată discuția)
Acasa.v acasa.v acasa.v buna ziua am o intrebare am un CIM pe perioada nedeterminata cu incadrare sofer masina mare tonaj la alte clauze sant specificate urmatoarele; perioada de ... (vezi toată discuția)