avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acasa.v
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acasa.v

buna ziua am o intrebare am un CIM pe perioada nedeterminata cu incadrare sofer masina mare tonaj la alte clauze sant specificate urmatoarele;
perioada de proba de 90 zile calendaristice
perioada de preaviz in caz de concediere 20 zile lucratoare
perioada de preaviz in caz de demisie 20 zile lucratoare
dupa 40 zile calendaristice am primit o notificare in data de 10 ca incepand cu data de 9 mia fost desfacut CIM la initiativa angajatorului in temeiul art 31 alin1 alin 3
intreb -
firma era obligata sa-mi acorde preavizul de 20 zile conform CIM
era obligata sa-mi motiveze decizia de desfacere a CIM in temeiul art 31 alin 1 alin 3 ce inseamna aceasta va multumesc
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 13:21, 10 Iulie 2012
Nu beneficiati de preaviz, deoarece nu este concediere, este incetarea contractului in perioada de proba, conf. art. citat din Codul Muncii si conform cu notificarea pe care a-ti primit-o. Notificarea ar fi trebuit sa va fie inmanata cu o zi inainte nu cu o zi dupa incetare, asa ar fi fost normal, dar nu avem stipulat in lege cu cate zile inainte ar fi trebuit sa vi se comunice.
Art. 31. [perioada de proba]
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
(2) Verificarea aptitudinilor profesionale la incadrarea persoanelor cu handicap se realizeaza exclusiv prin modalitatea perioadei de proba de maximum 30 de zile calendaristice.
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
(4) Pe durata perioadei de proba salariatul beneficiaza de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute in legislatia muncii, in contractul colectiv de munca aplicabil, in regulamentul intern, precum si in contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa imi incetez contractul de munca si nu stiu cum? alexandru90 alexandru90 Salutare !! Sunt nou pe forum si am o problema la locul de munca. Eu vreau sa mi incetez contractul individual de munca dupa 20 de zile. In clauze am ca ... (vezi toată discuția)
Somaj Mihaela140979 Mihaela140979 Buna ziua. Ma aflu in ingrata situatie de a nu primi somaj. Am lucrat doua luni de zile la o firma cu cim pe perioada nedeterminata. Fiind in perioada de ... (vezi toată discuția)
Lncetare cim in perioada de proba marapintilie marapintilie Buna ziua, Cum poate inceta un cim in perioada de proba, in conditii legale si care sunt art. din codul muncii cu care inceteaza cim-ul? Si daca inceteaza ... (vezi toată discuția)