avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... demersuri aflare posesor IP
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

demersuri aflare posesor IP

as dori niste lamuriri:
1. sa zicem ca postezi un mesaj la o stire de presa online(decent) dar acid la adresa unui director de institutie. Nu se cere adresa de email la postare. Acesta vede comentariile acide, dar reale la dresa sa si razbunator din fire doreste sa afle exact cine sunt cei care au avut curajul sa-l conteste anonim pe internet. De aceea ameninta ca-si va folosi influenta pentru a afla ip-urile celor care au postat si apoi numele cu un scop bine definit bineinteles.
2. poate afla aceste informatii? legal sau chiar ilegal? unde se poate opri expeditia sa legal? la administratorul site-lui de presa? la providerul de internet? ce pedeapsa exista pentru o eventuala contraventie sau fapta penala?

multumesc
Cel mai recent răspuns: masayoshi , utilizator 14:56, 5 Martie 2012
:)) asta i chiar haioasa. La noi sunt doar "amenintarile" ca "te aflu" "te fac" .Eu,ca utilizator, imi pot baga si imi scoate cat imi doreste mie "melu" .respectiva persoana "vizata" nu are decat sa se intereseze de aipiu meu.Chiar o rog sa se duca la provider sa ceara aipiuri cate vrea. In momentul in care s-a ajuns la mine, e de rau pentru provider.eu probabil voi lua o amenda pt calomnie,dar uraaaaaa providerul imi va returna amenda X 100 ori. Si asta pentru ca a divulgat date confidentiale,care, conform contractului ar fi trebuit sa ma notifice inainte si mai apoi EU SA FIU DE ACORD ca datele mele sa plece linistite pe tava cuiva.
La modul serios vorbind,exista libertatea de exprimare.(vezi articolul 30 din Constitutia Romaniei sau aici " [ link extern ] "
Este treaba site-ului sa filtreze anumite mesaje injurioase.Acel "director" care se simte lezat ar trebui sa discute cu admin-ii site-ului si nu sa ceara ipuri si altele. E grele trebile aste cu informatica!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
silviu3marian, utilizator
raspuns de pe ISP:
"Ca raspuns la solicitarea dumneavoastra va informam ca datele dumneavoastra contractuale sunt garantate prin legislatia aflata in vigoare. Acest tip de informatii pot fi comunicate doar organelor abilitate ale statului pe baza unui mandat emis de catre organele competente."
ca sa afli ip-ului de unde a plecat informatia... e ca si cum ai cauta acul in carul cu fan... pentru ca informatia... poate pleca de oriunde... adica te duci frumusel cu laptopul intro cafenea... te conectezi la un internet dupa care te conectexi la un proxi... te m-ai conctezi la in ca un server ca sa ti se piarda si mac-ul de la placa de retea... si dupa poti posta... linistit pe internet cam ce vrei... si sincer e aproape imposibil de demostrat... ca tu ai fost la ora X si data Y in cafeneau respectiva cu ip Z....

cum am spus... a cauta acul in carul cu fan...
Daca e director de institutie publica e aproape sigur ca e pe pile cu cineva din cele cel putin 7 servicii "secrete" de informatii. Tot ce trebuie sa faca e sa dea telefon la pila lui si se rezolva :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ip meu folosit de altcineva  A ionel A ionel va rog sa-mi raspudeti si mie la urmatoarea problema: Am fost chemat la scoala unde invata copii mei intrucat sa constatat ca de pe calculatorul meu a fost ... (vezi toată discuția)
Calomnie ? shpid3r shpid3r Buna-ziua! Nu lucrez in domeniu, asa ca am sa va rog sa fiti indulgenti cu mine :) Detin un blog (pe domeniu public), pe care postez relativ des si am ... (vezi toată discuția)
Cosecinte juridice ale identificarii ip iora1529 iora1529 Am o cunostinta care ma acuza ca am trimis on line pe site ul unui ziar un anunt ofensator la persoana acesteia si ca mi- a identificat ip. I-am spus sa mi ... (vezi toată discuția)