avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prezumtia de nevinovatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prezumtia de nevinovatie

Pana la o eventuala NUP a procurorului sau a unei decizii in instanta, presupun ca inca functioneaza prezumtia de nevinovatie. In ce conditii sau faza a cercetarii si cui pot cere o dovada provizorie de circulatie?
Cel mai recent răspuns: flaviu09 , utilizator 12:59, 20 Aprilie 2011
Depinde de motivul pentru care v-a fost retinut permisul (daca e vorba de un accident pe fondul consumului de bauturi alcoolice nu se elibereaza dovada de circulatie)... De regula politia rutiera de la locul faptei retine permisul si elibereaza o dovada cu care se poate circula. Dovada se poate prelungi, daca faza cercetarilor se prelungeste...
Pt 0,61 la etilotest, fara nici un fel de alt eveniment, cu o dovada "fara drept de conducere"
sunt in aceeasi situatie......daca ai posibilitatea sa contesti ceva poti merge la procuror,intai trebuiesc rezultatele de la iml si pe urma faci cerere la procuror
Nici nu cred ca a ajuns la procuror
fara rezultatele de la iml nu ajunge la procuror

Alte discuții în legătură

Contestatie suspendare permis (dosar penal) Bogdan213 Bogdan213 Buna ziua. Am fost depisat cu o alcoolemie de 0,43 in urma aparatului etilotest. Mi s-a suspendat permisul si am fost la IML pentru recoltarea probelor ... (vezi toată discuția)
Dovada de circulatie provizorie claudius_82 claudius_82 povestea incepe in iunie2010,cind am fost oprit la un filtru de politie.am suflat in etilotest,a reiesit ca am o imbibatie de 0,67 ,am fost frumusel la ... (vezi toată discuția)
Folosirea unui spray pentru astm și influența acestuia asupra alcoolemiei: 1,3 la etilotest, 0,00 în analizele iml. pot obține dovadă cu drept de circulație? AdrianDorin AdrianDorin Aș dori să fac o cerere procurorului pt a îmi elibera o dovada cu drept de circulatie. Folosesc un spray pt astm care conține si etanol, în urma unui ... (vezi toată discuția)