avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie crestere copil

Buna seara. Am o situatie in care o salariata este in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani pana in luna iunie 2011. In aceasta perioada a mai dat nastere unui copil, acesta nascandu-se in luna ianuarie 2011. Incepand cu luna martie 2011 ar trebui sa ia indemnizatia de crestere a copilului pentru cel de-al doilea copil. Intrebarea mea este daca poate primi 2 indemnizatii de crestere a copilului, pe perioada in care acestea se suprapun (respectiv din luna martie 2011 pana in luna iunie 2011).
Cel mai recent răspuns: lilianahas , utilizator 12:00, 16 Aprilie 2011
Poate beneficia numai de o singura indemnizatie. fie sa o pastreze pe cea veche si sa continue apoi cu cea pemtru al doilea copil fie sa opteze pentru indemnizatia pentru al doilea copil
Durata de acordare a concediului pentru cresterea copilului se prelungeste corespunzator in cazul suprapunerii a doua sau trei situatii de natura a genera acest drept, in conditiile prevazute de lege.
In aceste cazuri se acorda o singura indemnizatie, in cuantumul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta.
Pe perioada suprapunerii situatiilor cuantumul indemnizatiei lunare se majoreaza cu suma de 600 lei pentru fiecare dintre copii, incepand cu cel de-al doilea.
1. Deoarece primul copil este nascut inainte de 01.01.2011 pe perioada de suprapunere nu beneficiaza de cei 600 lei lunar in plus.
2. CCC2 incepe dupa ce se termina CCC1.
3. Cuantumul indemnizatiei pentru CCC2 este acelasi cu acela din CCC1.
Multumesc frumos pentru raspuns. Sa inteleg ca conform ordonantei 111/2010 art 9 alin 6, pe perioada de suprapunere a indemnizatiilor va primi o singura indemnizatie de crestere a copilului plus o majorare de 600 de lei.
Multumesc frumos dl.Tudor Valeriu. Am inteles.

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie ccc1-ccc2 sisicutz sisicutz Buna ziua, sunt in CCC1 pana in aprilie 2012, iar in ianuarie 2012 voi naste cel de-al doilea copil. 1. Cum se calculeaza indemnizatia pentru al doilea copil ... (vezi toată discuția)
Stimulent pentru cresterea celui de al doilea copil si indemnizatie pentru cresterea primului copil sweetydelcina sweetydelcina Buna ziua.In noiembrie 2010 am nascut un copil iar in ianuarie 2012 un al doilea copil.As vrea sa stiu daca pentru cel de-al doilea copil mai primesc acel ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc2 baietzika baietzika daca in timp ce ma aflam in conc crestere copil am nascut cel de-al doile copil am dreptul de acea suma suplimentara prev si pt sarcini multiple? in ce lege ... (vezi toată discuția)