avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Golire coloana incalzire, se plateste sau nu?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Golire coloana incalzire, se plateste sau nu?

Am vorbit cu diferite persoane si am auzit pareri diferite.
golirea coloanei in timpul iernii se plateste sau nu?
Sau la scurt timp dupa ce se termina perioada de proba din toamna.
Mi s-a spus ca in mod normal nu se plateste din mativ ca:
Umplerea coloanei se face pe retur unde nu exista ceas pentru a se face aerisirea completa a intregii coloane.
Ceasul este pe tur, unde se inregistreaza de la radet tot.

Daca asociatia te pune sa paltesti golirea este normal?
Poti refuza?
ste adevarat ce am sscris? sau am scris prostii?

Doamna, nu vreau sa deviez discutia. In momentul depistarii unui consum de apa de adaos, se analizeaza asa cum ati spus de catre factorii responsabili ai as. prop. + cei furnizorului si, daca este cazul, imediat acesta din urma intocmeste o factura cat se poate de originala si legala, ce ne jucam cu facturile?
Mai mult, ieri, odata cu primirea facturii pe luna martie, furnizorul ne trimis o intraga procedura privind deconectarea proprietarilor de la sistemul centralizat de incalzire. O prevedere f. importanta este aceea ca furnizorul nu mai permite golirea instalatiei interioare pe timpul in care nu se mai furnizeza energie termica, se sigileaza vanele, se intocmeste PV, iar daca se constata ca totusi instalatia s-a golit, apa de adaos trebuie platita si da, intocmeste factura (negru pe alb daca vreti).
Cu celelalte obervatii facute de dvs., da sunt de acord fara rezerve.
Ceea ce sustineti in ultimul mesaj ...este foaaaarte rezonabil, dar sa scrie factura separata!
Daca se stie cine, ce si cum a golit instalatia, i se vira pe lista sa plateasca. Eu n-am zis sa nu plateasca deloc, ci sa nu plateasca ceea ce nu e masurat si justificat.

La noi era aceasta prevedere de cand ma stiu, ca nu e voie de golit instalatia pe timpul functionarii ei. Atata doar ca nu sigileaza nimeni vanele, adica obicei romanesc - dai un ordin si apoi lasi pe toata lumea sa-si bata joc de tine si de ordinul tau pentru ca pur si simplu ti-e lene sa ti-l urmaresti. In fine!
De cand sunt administrator nu am vazut niciodata o factura suplimentara (in afara de cea de remontare a contoarelor furate din subsol) de la RADET....si au fost cazuri de avarii in care am cerut chiar si sprijinul RADET, chit ca nu era instalatia lor...sa ne ajute, ca puteam sa ne inundam cu totul.... si tot nu ni s-a facturat separat.
Au bagat cheltuielile la gramada. Cine sa mai stie cat din factura era de la avarie?

.Am inteles.
Deci in cazul in care mi se v-a cere vre-odata sa platesc asa ceva sa cer justificare.
Vai de vviata celor din vbloc de la mine
Pf
La Ploiesti se platesc incarcarea instalatiei,am act primit de la Dalkia,este 120 RON descarcatul/incarcatul instalatiei
Intradevar a goli o instalatie intreaga a unui bloc exista o pierdere care trebuie suportata de cineva.Normal ar fi ca cine doreste sa goleasca instalatia sa se intereseze si daca altcineva ramane cu o paguba.Oricum cei de la ,, sector'' depisteaza aceste ,, pierderi'' deoarece le scade presiunea brusc in sistem se vede pe manometru si trebuie innapoi completata.

Alte discuții în legătură

Plata golire instalatie incalzire lilianavz lilianavz Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: in interiorul apartamentului al carei proprietar sunt s-a fisurat o teava orizontala de la instalatia de ... (vezi toată discuția)
Interventie neautorizata tomasso tomasso S-a constatat acum in debutul lunii Martie ca un proprietar de la parter a patruns in subsolul tehnic al imobilului de 10 etaje si a intervenit la instalatia ... (vezi toată discuția)
Nereguli la indecsi MARAVELA CLAUDIA MARAVELA CLAUDIA buna ziua , am si eu cateva intrebari ,daca stie careva sa-mi raspunda : 1.proprietarii de pe scara blocului au dat la administrator ,indecsi lunari la apa ... (vezi toată discuția)