avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm

este cineva dispus sa discutam pe forum azi?
ceva noutati despre admiterea in INM?:-/
Concursul de admitere din acest an la INM se va desfasura, la Bucuresti, in perioada 31 august-21 septembrie, conform calendarului de desfasurare a concursului, propus de Institutul National al Magistraturii.
Anul acesta va fi scos la concurs un numar de 160 de locuri pentru auditorii de justitie, dintre care 60 de locuri pentru judecatori si 100 de locuri pentru procurori. Pe langa acestea, vor fi scoase la concurs si 5 posturi de personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor din cadrul aparatului propriu al Consiliului Superior al Magistraturii.
Taxa de inscriere la concursul va fi de 350 de lei. Tematica si bibliografia propuse de INM pentru concurs, dar si alte informatii suplimentare vor fi publicate ulterior pe site-ul oficial al CSM.
Recent, Plenul CSM a modificat Regulamentul privind concursul de admitere la Institutul National al Magistraturii. Astfel, un candidat este admis in a doua etapa a concursului, daca a obtinut la testul eliminatoriu de tip grila un punctaj de 70 de puncte, si nu unul de 80 de puncte, cum era necesar pana anul trecut.
De asemenea, nota finala obtinuta la concurs se va calcula dupa o noua formula. Suma notelor de la fiecare dintre cele 3 probe, va fi calculata in raport cu urmatoarea pondere: proba eliminatorie tip grila 75%, proba de verificare a rationamentului logic 15% si interviul 10%.
Totodata, examenul psihologic va fi format dintr-un interviu in fata unui psiholog desemnat de CSM, si nu in fata unei comisii. Rezultatele vor fi concretizate intr-un raport care va cuprinde profilul psihologic al fiecarui candidat, precum si calificativul "Admis" sau "Respins".
Vezi www.avocatnet.ro/content/art...
multumesc.as dori sa mai stiu ce carti sunt mai bune pt. pregatire admitere 2008
ceva teste grila?#-o
multumesc.as dori sa mai stiu ce carti sunt mai bune pt. pregatire admitere 2008
ceva teste grila?#-o
multumesc.as dori sa mai stiu ce carti sunt mai bune pt. pregatire admitere 2008
ceva teste grila?#-o
Anul acesta va fi scos la concurs un numar de 160 de locuri la INM ? :O Cum asa ,nu inteleg ,anul trecut s-a suplimentat numarul de locuri de la 180 la 240 ,a se vedea regulamentul postat pe site-ul INM, adica nici macar 180 de locuri? Pai tocmai asta era si ideea scaderii notei de intrare de la 8 la 7 ca sa se ocupe cat mai multe locuri si sa nu mai fie lipsa de personal in justitie si sunt numai 160 locuri anul acesta?
Astept raspuns multumesc ,eventual o decizie a CSM in acest sens din care sa reiasa clar lucrul acesta

Alte discuții în legătură

Dilema mare - admitere inm 2012 ContSters193424 ContSters193424 sunt studenta in anul 3 la fac de drept si doresc sa intru la inm in 2012; problema majora este ca nu stiu de unde sa incep, cu ce materiale, ce autori; ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)