avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj succesoral

buna ziua , sunt in partaj succesoral cu tata , mama a murit acum 8 ani , cu tata nu ma inteleg si am decis sa plecam fiecare pe drumul lui ok pana aici ,este vb de un apartament ,eu mi0am luat un avocat el unu avocatul meu mi-a zis ca , cota mea parte ar fi 35% din apartament aclt avocat mi-a zis ca as avea 25% din apartament ,altul#& la suta din apartament , sunt numai eu cu tata nu am frati ,sa inteleg ca el are 50% partea lui plus !% la suta din jumatatea alaialta care era a lui mama si o impart eu cu el ,sunt un pic bulbersat va rog sa ma ajutati sa imi spuneti exact cat spune legea ca as avea eu si cat are tata din acel apartament multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: lazu , utilizator 14:52, 7 Mai 2011
Daca apartamentul este cumparat de tata inaintea casatoriei(sau mostenit), are drept 100%; daca este cumparat ca bun comun in timpul casatoriei , are drept 50%(partea lui)+ 25% cota de mostenire ca sot supravietuitor; daca ap. a fost cumparat de mama inaintea casatoriei(sau mostenit), are drept 25% ca sot supravietuitor.
Daca apartamentul a fost dobandit de mama si tata in timpul casatoriei lor, atunci obiectul partajului il constituie jumatatea de apartament care a apartinut mamei, din care tatal are dreptul la un sfert, iar dvs. la trei sferturi, ceea ce face ca in final tatal sa detina 5/8 din tot apartamentul, iar dvs. restul de 3/8. Daca apartamentul a fost dobandit doar de mama (cumparat inainte de casatorie sau mostenit la orice moment), cotele la mostenire sunt aceleasi, respectiv 1/4 pentru tata si 3/4 pentru dvs., dar din intregul apartament.
cota ce va revine de pe urma mamei dvs este de 25% adica 1/4 din intreaga casa.
este cumparat ca bun comun in timpul casatoriei

acum nu mai inteleg din acel 50% partea mamei cat inpart cu tatal meu 25%eu 25% el sau eu iau 3/4 si el 1/4 , este o lege pt asa ceva sau stabileste judecatorul va multumesc
Legea 319/1944 si Codul civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mediaset mediaset care este cota parte de mostenire dintre o mama si doi fii si daca un fiu poate deschide succesiunea fara acordul celuilalt fiu si ce posibilitati are celalt ... (vezi toată discuția)
Succesiune mirere mirere as dori sa stiu mai multe detali despre succesiunea la un apartament cu 3 camere, noi suntem 5 frati si mama mea,tatal fiind decedat.ce parte imi revine mie si ... (vezi toată discuția)
Mostenire ptr. a 2 a sotie mariuspe mariuspe Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema. Dupa moartea tatalui meu, a trebuit sa fac succesiunea. Din casatoria cu mama, nu mai sunt si ... (vezi toată discuția)