avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Prima casa, polita de asigurare de tip toate riscurile
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Prima casa, polita de asigurare de tip toate riscurile

Am o polita de asigurare de tip toare riscurile a apartamentului.
Am fost obligat sa o fac pentru ca ap este luat prin prima casa 1.
Cea ce nu stiu este, ce inseamna in favoarea statului.?
Pot face si o polita i favvoarea mea?
Cel mai recent răspuns: ContSters192354 , utilizator 22:34, 18 Aprilie 2011
Polita pe care ati incheiat-o este o polita complementara la contractul de credit pe care l-ati incheiat cu cel care va garanteaza creditul adica in cazul nostru ,statul. Polita se cesioneaza acestui garant , statul , astfel ca in caz de dauna indiferent de natura ei, cel care va dispune de banii rezultati din despagubire este garantul dv, prin banca cu care ati incheiat creditul. Exemplu: daca aveti o dauna de 10.000 lei dintr-un risc asigurat si va reparati apartamentul printr-o firma specializata banca prin care ati incheiat creditul dispune cui se vor da banii din despagubire - fie firmei reparatoare daca la data evenimentului nu aveti datorii restante la banca respectiva, fie bancii. Iar daca ati efectuat reparatia pe banii dv si dispuneti de acte doveditoare si nu aveti datorii la banca puteti incasa banii din despagubire, dv, dar tot cu acordul bancii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Aprilie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Concret.
Daca pe mine ma inunda unul sau il inund eu pe el iar asociatia nu respecta nimica din legea 230/2007, gen nu vor sa opreasca apa, anunt banca si firma de asigurari ?
In cazul prezentat daca sunt la zi cu ratele ma poate ajuta cu ceva polita de asigurare?
1. Daca la apartamentul asigurat se produce o inundatie din vina unui vecin si apartamentul este degradat din cauza acestui eveniment, veti anunta firma de asigurari si reprezxentantii acesteia vor evalua paguba, constand in contravaloarea reparatiei apartamentului. Inainte de plata, asiguratorul va intreba banca daca sunteti cu ratele la zi si daca da, va dispune plata despagubirii direct catre dvs;
2. Daca provocati dvs. o inundatie la un vecin din blocul unde este situat apartamentul asigurat, se va despagubi vecinul doar in cazul existentei asigurarii de raspundere civila pt. vecini ( a se vedea daca aveti si o astfel de asigurare inclusa in cea de baza, a imobilului).
Asigurarea este cesionata pentru cel care a garantat imprumutul ( in cazul dvs, statul), pentru cazurile in care, datorita unor evenimente cuprinse in asigurare, ar dispare imobilul si statul nu ar mai avea ce sa vanda pentru recuperarea garantiei, in cazul in care dvs, din varii motive, nu ati mai putea plati ratele si ati pierde bunul.
Am inteles.
Voi verifica daca am asigurarare de raspundere civila.
intreb toate aceste lucruri pentru ca.
Am intalnit un caz concert in bloc.
Robinet defect la calorifer.
Asociatia nu a vrut sa inchida coloana de incalzire pentru remediarea defectiunii.
A zis ca daca nu este inundat apartamentul si doar picura intr-un vas, nu este inundat apartamentul, nu este cazul sa se opreasca colonana.
Si dupa cateva zile buf.
Bine ca era acasa omu, dar m-a speriat asta.
Ce dumnezeului trebuie sa astepti o inundatie ca sa iti repari in casa daca se intampla pe timpu iernii?

Ma voi interesa la banca si voi reciti polita de asigurare.
Daca nu am asigurarare de raspundere civila, pot face una?
In astfel de cazuri ce se poate face?
Legea asociatiilor si proprietarii blocurilor, este cevva mai nou in afara de 230/2007?
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
ContSters192354, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare inundatie vecini aba1011 aba1011 Buna ziua.daca i-am facut unui vecin inundatie la baie si el este asigurat pentru astfel de lucruri si solicita de la firma de asigurari despagubiri,ma ... (vezi toată discuția)
Apartamente cu polita de asigurare cocos 44 cocos 44 Apartamentul meu este asigurat prin polita la una din firmele existente;din pacate, in ultimii ani am suferit mai multe inundatii de la apartamentele ... (vezi toată discuția)
Asigurare de locuinta, probleme dupa o inundatie Vladimir2016 Vladimir2016 Buna ziua, Din pacate am avut o inundatie in apartament intrucat o teava de apa calda mi s-a spart in peretele din baie, iar apa care s-a scurs nu a putut ... (vezi toată discuția)