avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune .Notar sau instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune .Notar sau instanta

Suntem 3 frati , tata a murit in 2003 iar mama acum 2 saptamani.
Dupa decesul tatalui nu s-a facut nici o succesiune.
Cum trebuie procedat acum , mentionez ca sunt cateva terenuri si o casa batraneasca in discutie.
Cum este mai ieftin , la notar sau in instanta?
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 03:50, 30 Mai 2011
@fanea traian vasile
Si motivarea respingerii exceptiei,unde este? Era mai importanta decat minuta....::ban:
motivarea nu s-a publicat p site-ul instantei dar este cert aspectul legal si admisibil al actiunii atat timp cat in rejudecare actiunea este admisibila si irevocabila.

Fara sa mai revin cu explicatii pentru nestiutori si pentru cei curiosi sa vada o motivare a instantei referitor la admisibilitatea unei actiuni in instanta, in speta o dezbatere succesorala succesiva, puteti consulta urmatorul link.
[ link extern ] /

Avantajele unei astfel de actiuni sunt prezentate in urmatorul link
[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
ContSters82289, utilizator
Din pacate, in toate privintele, Vestul tarii , este VEST.
Jurisprudenta CEDO recomanda aceste cai, inclusiv medierea.Din aceasta cauza, vedem in filme, termene care se dau de pe o zi pe alta, judecatile dureaza infinit mai putin-pentruca ceeace se poate realiza la notar, la OCPI, la Prefectura prin Ordin al Prefectului, nu mai intra in instante ca sa sa fie niste cazuri care sa treneze cate 2-3 ani.Nu le plang de mila judecatorilor dar situatia la noi este , laic, cam asa-tot romanul se aseaza unde este coada decat sa mearga alaturi, unde poate rezolva imediat.(pentruca asa ne-am obisnuit).
Logic ca procedura la notar este mai rapida insa autorul solicita calea cea mai putin costisitoare.
In situatia in care se doreste o rezolvare mai rapida trebuie sa fii dispus sa platesti mai mult. Altfel, vechea zicala - „dai un ban dar stai in fata” - procedura notariala
''Avantajele unei astfel de actiuni sunt prezentate in urmatorul link
[ link extern ] ... / "

O parare a unui avocat, publicata in 2008, induce in eroare utilizatorii,nefiind litera de lege. Notarul trebuie sa emita incheierea inainte ca partile sa se adreseze instantei lg. 202/2010.


Alte discuții în legătură

Transfer drept de proprietate teren -se poate face prin mediere? liveomars liveomars Mama are 2 surori,sora A care este vitrega (dintr-o alta casatorie a bunicii) si sora B.Bunicii au murit acum 7 ani,ele vor sa faca actele pe pamant,iar ... (vezi toată discuția)
Mediere-succesiune divele divele Se poate face succesiunea prin mediator? Daca da, ce acte sunt necesare? Care sunt pasii? (vezi toată discuția)
Mostenire Traila Traila Buna! sintem 3 frati ,parinti decedati amindoi,avem doua pozitii doua case ,o casa este trecuta in cartea funinciara pe toti trei frati .una este trecuta pe ... (vezi toată discuția)