avvalentina a scris:
''Avantajele unei astfel de actiuni sunt prezentate in urmatorul link
[ link extern ] ... / "
O parare a unui avocat,
publicata in 2008, nu induce in eroare utilizatorii, este conforma cu realitatea practica in instante iar opinia juridica expusa este inca de actualitate . Faptul ca Notarul trebuie sa emita incheierea inainte ca partile sa se adreseze instantei conf. lg. 202/2010 este o procedura prealabila adresarii instantei nsi nu presupune plata taxelor percepute la valoarea bunurilor.
Procedura prealabila privind emiterea incheierii de catre notar conform art 78 alin 1 lit. b din Legea nr 36 / 1995 din Legea notarilor publici si a activitatii notariale, cu modificarile si completarile ulterioare, reprezinta o formalitate prealabila prin care sa dispuna suspendarea dezbaterii succesorale si recomandarea ca partile sa se adreseze instantei de judecata.
Legea 202/2010 nu prezinta noutate in acest sens
La sesizarea instanţei cu dezbaterea procedurii succesorale,reclamantul va depune o încheiere emisă de notarul public cuprivire la verificarea evidenţelor succesorale prevăzute de Codulcivil şi de lege. În acest caz neîndeplinirea procedurii prealabilepoate fi invocată nu numai de către pârât, ci şi de către instanţă,din oficiu.
=D>Apreciem oricum si opiniile nesustinute in practica
Ar fi mai utila dezbaterea daca opiniile sunt insotite de practica judiciara necasata adecvata :)B-)