Buna ziua
In cazul in care am locuinta ipotecata si am incheiat o polita de asigurare, este necesara si incheierea unei polite obligatorii? Teoretic prima asigurare acopera riscurile prevazute de asigurarea obligatorie, dar aceasta este cesionata in favoarea bancii. Daca se intampla "evenimentul" banii revin bancii chiar daca eu sunt cu toate ratele la zi. Pe de alta parte, din cate stiu, nu se pot incheia mai multe asigurari pentru acelasi bun si pentru aceleasi riscuri...
Cum este corect?
Conform art. 7 din Ordinul nr. 5 din 11 mai 2009 - pentru punerea in aplicare a Normelor privind forma si clauzele cuprinse in contractul de asigurare obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundaţiilor:
(1) Proprietarii de locuinte care au incheiate contracte de asigurare facultativa privind riscurile prevazute de Legea nr. 260/2008 au obligatia de a incheia contractele de asigurare obligatorie a locuintelor la data expirarii contractelor de asigurare facultativa, dar nu mai tarziu de data de 31 decembrie a primului an de aplicare a legii.
(2) Contractele de asigurare facultativa a locuintelor se vor incheia numai pentru sume asigurate care le depasesc pe cele asigurate obligatoriu si/sau pentru riscuri care nu fac obiectul contractului de asigurare obligatorie a locuintelor.
Daca sunteti cu ratele la zi nu exista motiv ca banca sa incaseze c/v unei despagubiri in caul unui eveniment.Polita de asigurare obligatorie va trebui incheiata dupa expirarea celei aflate acum in curs la care se va adauga si cea facultativa pt diferenta dintre polita obligatorie si valoarea reala a locuintei ipotecate in favoarea bancii.
Asigurare locuinta
marbostgms
[b]Am facut un imprumut la banca si am girat cu casa. Banca, printr-o firma de asigurari mi-a facut asigurare pe casa. In asigurare sunt cuprinse si cutrenurul ... (vezi toată discuția)