avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calatorie cu minor.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calatorie cu minor.

In urma divortului, am spre incredintare un minor.Doresc sa calatoresc in strainatate cu el, avand impreuna(subsemnata si minorul) viza , obtinuta dupa desfacerea casatoriei.
Din ceea ce cunosc consider ca nu am nevoie de declaratia tatalui in vederea plecarii din tara in scop turistic.
As dori sa imi indicati, daca este posibil cu indicarea textelor de lege, daca in vederea plecarii din tara in scop turistic, am nevoie de declaratia tatalui, intrucat este posibil ca la frontiera sa am probleme in acest sens.
Va multumesc.

As dori sa completez faptul ca, calatoria urmeaza a se face in SUA.
nu intampinati probleme la iesirea din tara. aveti nevoie de hotararea definitiva, irevocabila prin care copilul va e incredintat
va intereseaza art 30 lit c din legea 248/2005
[ link extern ]
Nu exista posibilitatea de a avea probleme la trecerea frontierei, date fiind disp.clare ale art 30 al. 1 lit.c) din legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate.
Aveti nevoie asadar la iesirea din tara, de hotararea prin care minorul v-a fost incredintat spre crestere si educare legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila ,in original si pasaport pentru minor.

multumesc pentru informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura minor simoalin simoalin Buna ziua, In cazul unui minor (15ani) daca vrea unul dintre parinti sa-l duca in strainatate are nevoie de procura de la celalalt parinte la fiecare iesire ... (vezi toată discuția)
Acord plecare minor in strainatate val1974 val1974 Daca minorii mi-au fost incredintati prin hotarare definitiva si irevocabila am nevoie de acordul tatalui sa plec cu ei din tara? (am inteles ca s-a modificat ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minor mirka mirka Buna ziua prin hot definitiva si irevocabila copilul meu a fost incredintat tatalui si tot prin hot definitiva si irevocabila s-a hotarat ca in vacanta de ... (vezi toată discuția)