avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... timpii de condus in transport
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

timpii de condus in transport

firma noastra are obiect de activitate producerea mixturilor asfaltice - constructii drumuri si poduri.
transportam asfaltul cu masinile noastre. intrebarea mea este, trebuie sa respectam timpii de condus ca si cei care fac transport ca afacere? deoarece la noi soferul trebuie sa astepte pana se pune in opera asfaltul si apoi poate sa mai faca un transport. si astfel nu se incadreaza cu timpul de condus. am citit in CCMNTransport ca se pot stabili alti timpi de condus prin contractul colectiv la nivel de unitate pentru activitate sezoniera, cu media anuala a timpului de munca situata in limitele legale. noi avem contract dar cum ramane cu ARR-ul care ne da amenzi?

Va multumesc
Trofin D.
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2008
Doina Elena, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 11:38, 24 Iunie 2008
LEGE pentru aprobarea Ordonanþei Guvernului nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele si perioadele de odihnã ale conducãtorilor auto si utilizarea aparatelor de înregistrare a activitãtii acestora

Articol unic. - Se aprobã Ordonanþa Guvernului nr. 37 din 7 august 2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele si perioadele de odihnã ale conducãtorilor auto si utilizarea aparatelor de înregistrare a activitãtii acestora, adoptatã în temeiul art. 1 pct. II.3 din Legea nr. 266/2007 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanþe, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 565 din 16 august 2007, cu urmãtoarele modificãri:
1. La articolul 5 litera a), punctul (i) se modificã si va avea urmãtorul cuprins:
"(i) sã fie verificate anual cel puþin 2% din totalul zilelor lucrate în cursul anului de conducãtorii auto care fac obiectul prezentei Ordonante. Începând cu data de 1 ianuarie 2010, vor fi verificate anual cel puþin 3% din totalul zilelor lucrate în cursul anului de conducãtorii auto".
2. La articolul 7, literele a) si c) se modificã si vor avea urmãtorul cuprins:
"a) sã aibã acces în orice vehicul care face obiectul prezentei Ordonante si sã inspecteze orice parte a vehiculului si a tahografului, putând sã verifice, sã retinã si/sau sã copieze orice document sau înregistrare relevantã pentru activitatea de control;
. . . . . . . . . .
c) sã aibã acces, în vederea efectuãrii controlului si în timpul programului normal de lucru, în orice spatiu în care îsi desfãsoarã activitatea întreprinderea/operatorul de transport rutier, unde pot exista informaþii relevante pentru activitatea de control al respectãrii regulilor privind perioadele de conducere, pauzele si perioadele de odihnã ale conducãtorilor auto."

Aceastã lege a fost adoptatã de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia României, republicatã.


PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR PRESEDINTELE SENATULUI
BOGDAN OLTEANU NICOLAE VÃCÃROIU

Bucuresti, 21 decembrie 2007.
Nr. 371

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda diagrama tahograf gheo70 gheo70 Buna ziua! In urma cu putin timp am fost sanctionat contraventional cu amenda de Politia Rutiera ,fapta fiind prevazuta de OG 37/2007, art 8/1/25 si ... (vezi toată discuția)
Problema legata de a.r.r. vlaika ionela florina vlaika ionela florina Buna ziua. Va rog foarte mult sa-mi spuneti daca exista Ordin al Ministrului Tranporturilor emis pentru aprobarea normelor tehnice privind eliberarea, ... (vezi toată discuția)
Amenda rar sofer profesionist zdb zdb buna daca un sofer profesionist (angajat cu forme legale la o firma pt transport personal) primeste o [b]amenda rar pt depasirea orelor de ... (vezi toată discuția)