avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restituire salariu neplatit?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restituire salariu neplatit?

Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti si pe mine in legatura cu neplata salariului la incetarea contractului de munca.
Pe scurt: am plecat de la firma incepand cu data de 01.04.2011 si pe data de 15.04.2011 trebuia sa primesc salariul pe card (nu s-a intamplat). Am inteles ca trebuie sa fac o solicitare pentru restituirea banilor si s-o trimit prin posta cu confirmare de primire. Dar dupa aceia nu mai stiu ce sa fac? Imi pot primi salariu restant?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:28, 18 Aprilie 2011
Cu siguranta raspunsul este afirmativ.
Incercati sa obtineti si telefonic un raspuns la solicitarea scrisa.
Daca nu veti primi salariul datorat, puteti face cerere de chemare in judecata si veti avea toate sansele de castig.
Am fost sfatuit sa fac o cerere in acest sens si s-o trimit prin posta cu confirmare de primire. Dupa aceia sa depun o plangere la ITM. Este ok sa procedez in acest fel?
Incercati mai intai sa vorbiti cu angajatorul si daca nu se rezolva procedati asa cum ati spus.
Tocmai ca invoca tot felul de motive (imi pune pe inventar tot felul de lucruri cu toate ca nu am proces verbal de predare primire, doar niste bonuri de magazie semnate de mine - si invoca faptul ca nu le-am restituit) ca sa nu-mi restituie salariul si nu vrea sa-mi dea numar de inregistrare la cerere.
Trimiteti cererea printr-o scrisoare recomandata cu confirmare de primire ... in acelasi timp , puteti depune sesizare la ITM si/sau sa chemati in judecata pe angajator pentru neplata salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional nerespectat MF30 MF30 Buna seara! Doresc sa va prezint urmatoarea situatie si sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez? M-am reintors din CCC , angajatorul nu imi respecta functia, ... (vezi toată discuția)
Concediat fara decizie si preaviz Robert2631 Robert2631 Buna ziua, am si eu o problema si nu stiu cum sa procedez. Am fost angajatul unei firme din Tr. Severin iar pe data de 03.11.2010 am fost concediat fara ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu si garantii de la angajator MONA PARASCHIVU MONA PARASCHIVU Buna seara. Sotul meu a lucrat ca reprezentant vanzari la o societate din Brasov timp de 5 ani. Pe data de 14.04.2010 a fost chemat de catre seful PL.Craiova ... (vezi toată discuția)