avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Telefoane anonime
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Telefoane anonime

Probabil ca fiecare , din cand in cand , primeste cate un telefon , din greseala noaptea pe la ore mici .Nu le acorzi importanta dar cand acestea devin un obicei incepi sa te intrebi cine este autorul si de ce vrea sa-ti strice somnul sistematic.
Mi se intampla acest lucru , la apelant apare "private no" , se intrerupe dupa cateva apeluri inainte de a raspunde , dureaza de cateva luni ( a fost si o pauza de vreo 4 luni , dupa care au reinceput) si as vrea sa cunosc modalitatea legala prin care pot afla sursa acestor telefoane .
Multumesc pentru raspunsuri .
Cel mai recent răspuns: Attila-Arpad Dombi , Avocat 08:31, 16 Mai 2009
Da, JH.
Daca am inteles bine.:)

Hartuirea in aceasta varianta ar trebui incriminata si la noi in legislatia penala.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc pentru toate sfaturile primite , recunosc ca am ales varianta ca noaptea sa inchid telefonul mobil sau sa-l las in alte incaperi din care nu poate deranja. Telefoanele insa continua , mai ales la sfarsit de saptamana si am gasit de curand doua apeluri in acelasi minut ( ora 2:58 ) , primul apel fiind cu numar afisat de Germania ( am sunat la acel numar a doua zi dar , evident nu a raspuns nimeni), se pare ca telefon fix .Urmatorul era "private no" dar banuim ca era aceeasi persoana care initial a uitat sa secretizeze numarul.
Nu am mers la politie inca deoarece abonamentul telefonului meu este pe numele firmei la care lucrez si banuiesc ca plangerea trebuie facuta de catre titularul contractului.
Pe de alta parte , daca telefoanele sunt date din alta tara cred ca nu se poate afla nimic , nu ?
Este destul de frustrant dar nu avem nici macar o banuiala in privinta hartuitorului , mai ales daca e din alta tara .
Oricum , sunt de parere ca legea ar trebui sa-i dea dreptul fiecarui abonat sa stie cine l-a apelat , sa i se puna la dispozitie de catre compania de telefonie , eventual la cerere , toate numerele care l-au apelat .
Si eu sunt de parere ca aveti dreptul de a stii cine va deranjeaza.
Plangere la politie aveti dreptul de a face chiar daca nu sunteti titulrul abonamentului.
Problema este ca nu se va rezolva nimic asa.
Incercati sa schimbati nr de telefon.

Daca va suna din Germania e foarte posibil ca acolo fapta sa constituie infractiune.Adica nu este aceeasi situatie ca in Romania.

avocat Claudiu Lascoschi
In Germania stalkingul e incriminat... insa urmarirea penala se face doar in urma unei plangeri (evident ca exista exceptii)
Insa este totusi destul de dificil, pentru ca in afara de cateva telefoane este nevoie de ceva mai mult... Pentru un singur telefonat de la un anumit numar nu se va intampla nciodata nimic, trebuie sa dovediti ca ati fost sunat de multe ori de catre aceeasi persoana, lucru destul de dificil daca nu cunoasteti numerele de telefon...
Una peste alta... e o situatie in care s-ar putea sa nu faceti nimic... sau in orice caz nu mare lucru...
Majoritatea telefoanelor de ultima generatie au optiune in meniu sa blocheze numerele private sau anumite numere... incercati aceasta varianta... (daca telefonul are symbian si nu are aceasta optiune in meniul telefonului exista programe gen Blacklist care fac acelasi lucru... de ex. [ link extern ] )

Alte discuții în legătură

Hartuire prin telefon! ContSters102770 ContSters102770 Buna ziua! Imi cer scuze ca am gresit titlul ma refeream la [b]"Hartuire prin telefon" [/b]Imi cer scuze daca am gresit forumul! Am o problema si nu stiu daca ... (vezi toată discuția)
Apel cu numar ascuns cumy cumy Primesc de 2-3 / saptamana de 3 luni apeluri cu numar ascuns de la cineva. Cand raspund acea persoana nu spune nimic. Banuiesc ca este un cunoscut. Stiu ca se ... (vezi toată discuția)
Apel cu numar ascuns ramada ramada De vreo 5 luni de zile primesc apeluri cu numar ascuns pe telefonul meu. Nu am reusit sa-l prind niciodata pentru ca nu suna mult. Nu m-a injurat niciodata, nu ... (vezi toată discuția)