avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea lifturilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea lifturilor

Cea mai stupida lege din cate exista in romania legea privind lifturile: este normal sa platesti intretinere lift atata vreme cat stai la parter sau demisol sau et 1 si nu-l utilizezi? sau e normal sa platesti liftul in functie de suprafata apartamentului? oare apartamentul se plimba cu liftul sau persoanele din el ? n-ar fi mai normal sa se platesca in functie de nr de persoane dintr-un apartament? dar oare ce e normal in romania?
Cel mai recent răspuns: aniri09 , utilizator 14:53, 13 Octombrie 2010
Multumesc din suflet .
Sa clarificam putin lucrurile ca sa nu fie nici o confuzie.

Un lift presupune 2 tipuri de cheltuieli:
1. cheltuieli de functionare - adica energie electrica
2. Cheltuieli de intretinere intretinere - service


1. Cheltuielile cu energia electrica se repartizeaza pe numarul de persoane(Art 34 - HG 1588/2007), iar persoanele de la parter, demisol sau et 1 pot fi scutite de plata acestor cheluieli (Art 35 - HG 1588/2007)

2. Cheluielile pentru service-ul liftului se repartizeaza pe cota parte indiviza (Art 44 - HG 1588/2007). Deci se platesc de toata lumea indiferent ca il foloseste sau nu si chiar daca nu locuiesc in bloc. Liftul este o instalatie comuna la fel ca si acoperisul, fatada, casa scarii si alte asemenea. !!!
Acum sant de-a dreptul in ceata!
Deci platesc lumina pe scara de persoana ,liftul de persoana ,si ce mai e :apa cat se consuma ,femeia de servici si a cui se mai plateste .Tinand cont ca am centrala ajung lunar ca e vara ca e iarna la 200 lei lunar cel putin .Deci acum chiar nu mai inteleg se plateste sau nu de persoana liftul?
Doamna!
- liftul trebuie platit pe cota-parte indiviza (la dv. in bloc este o problema cu impartirea acestei facturi, dupa cum ne-ati scris)

- electrica se imparte pe numar de persoane, dar nu are legatura cu problema dv. pe care ati expus-o initial.

Deci liftul - asa cum intelegeti dv. - trebuie sa-l platiti in functie de cota-parte indiviza, nu in functie de numar de persoane.
Acum m-am lamurit .Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pentru reparatia liftului Spulbar Spulbar Buna ziua, Intai as dori sa multumesc pentru un eventual raspuns la problema mea. Am cumparat un apartament acum 7-8 ani intr-un bloc mai vechi, deci nu ... (vezi toată discuția)
Reparatie lift castelanul castelanul la reparatie lift cheltuiala se imparte pe apartament sau pe nr.de persoane?cum e mai corect ?si daca se poate ,de ce? Ar mai fi ceva-se imparte de la et.2 ... (vezi toată discuția)
Lift si cheltuieli comune buigaa buigaa Din ce am citi am inteles ca se plateste liftul si daca stau la parter,dar se plateste dupa nr. de persoane sau dupa suprafata apartamentului ? La fel si ... (vezi toată discuția)