avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Extravilan - Intravilan construibil - necesitatea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Extravilan - Intravilan construibil - necesitatea schimbarii destinatiei terenului

As dori sa stiu ce demersuri sunt necesare pentru a obtine autorizatia de construire pe un teren intravilan arabil. Mai este necesara schimbarea destinatiei terenului? Daca da, atunci ce taxe implica acest lucru?
Dar daca terenul se situeaza in extravilanul localitatii? Este necesara transformarea terenului din extravilan in intravilan deci implicit demararea PUZ-ului, sau este suficienta schimbarea destinatiei terenului pentru a putea construi pe acesta?
Multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: elena c , utilizator 12:57, 19 Aprilie 2011
legea 50/2001 prevede :"ART. 23
(1) Intravilanul localităţilor se stabileşte prin planurile generale de urbanism - PUG -, aprobate potrivit legii.
(2) Ulterior aprobării Planului General de Urbanism - PUG - pot fi introduse în intravilanul localităţilor şi unele terenuri din extravilan, numai în condiţii temeinic fundamentate pe bază de planuri urbanistice zonale - PUZ -, aprobate potrivit legii.
(3) Terenurile destinate construirii se scot din circuitul agricol, temporar sau definitiv, potrivit legii."
Anexa 2 DEFINITII "Intravilanul se poate dezvolta prin extinderea în extravilan numai pe bază de planuri urbanistice zonale (PUZ), legal aprobate, integrându-se ulterior în Planul urbanistic general (PUG) al localităţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate determina modificarea pug-ul? april_sky april_sky In 1992 familia mea a cumparat un teren de 600mp in sectorul 1, Bucuresti, in ideea ca in timp sa ne facem o casa acolo. Deoarece in ultimii ani zona s-a ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan la drumul principal BogdanL10 BogdanL10 Buna ziua! Doresc sa achizitionez un teren extravilan intr-o comuna si as dori sa stiu daca exsta o varianta mai ieftina pentru trecerea lui in intravilan, ... (vezi toată discuția)