avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren extravilan faneata
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren extravilan faneata

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac in conditiile in care detin un teren cumparat inainte de 2013, extravilan-faneata. Vreau sa-l vand dar toti cumparatorii imi spun ca daca e extrvilan - faneata nu pot sa-l transforme in intravilan -case constructii ca nu-i lasa legea. Este aberant, fasia de teren are 1600 mp, este intre case, este stalp de curent, telefon..etc. Numai gaz si canalizare nu e.
Eu ce trebuie sa fac, sa scriu la Minister?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dragos1109 , utilizator 11:01, 10 Ianuarie 2017



Inainte de a scrie la Minister:

consultati amanuntit registru cadastral care este:
Documentul principal al cadastrului general, prin care se sistematizeazã datele cadastrale pentru evidentierea distinctã în cadrul unitãtii administrativ-teritoriale a situatiei corpurilor de proprietate si proprietarilor, precum si a situatiilor centralizatoare pe destinatii ale terenurilor, grupelor de proprietari, intravilan - extravilan, etc.
Plan urbanistic general (PUG sau P.U.G.)
Reglementare urbanistica ce se refera la o unitate teritorial-administrativa de baza (localitate urbana sau rurala) si are ca obiective principale: - optimizarea relatiilor localitatilor cu teritoriul lor administrativ si judetean; - valorificarea potentialului natural, economic si uman; - organizarea si dezvoltarea cailor de comunicatii; - stabilirea si delimitarea teritoriului intravilan;
Teritoriul determinat prin Planul urbanistic general (PUG), care cuprinde ansamblul terenurilor cu si fara constructii, ce constituie o localitate. Intravilanul se poate dezvolta prin extinderea in extravilan numai pe baza de planuri urbanistice zonale (PUZ), legal aprobate, integrandu-se ulterior in Planul general urbanistic (PUG) al localitatii.
Lamuriti clar care este locatia terenului pe care il detineti, in intravilan sau in extravilan. Parerea mea sincera este ca un teren incecinat cu retele de utilitate publica si case, nu are ce sa caute inscris in intravilan.

APET_R a scris:



Lamuriti clar care este locatia terenului pe care il detineti, in intravilan sau in extravilan. Parerea mea sincera este ca un teren incecinat cu retele de utilitate publica si case, nu are ce sa caute inscris in intravilan.




Buna ziua,

Terenul este drept ca in palma, in sat, langa case locuite, langa stalpi de curent, langa stalpi de telefon...de ce nu ar trebui sa fie trecut in intravilan? Vreau sa fac si eu o casa acolo, ca toti ceilalti din jur.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere din extravilan georgianaflorina georgianaflorina Buna ziua. Este adevarat faptul ca pe o suprafata din extravilan mai mare se poate totusi construi? Am incercat sa cumparam un teren de la cineva si ne-a spus ... (vezi toată discuția)
Extravilan - intravilan construibil - necesitatea schimbarii destinatiei terenului bodo9001 bodo9001 As dori sa stiu ce demersuri sunt necesare pentru a obtine autorizatia de construire pe un teren intravilan arabil. Mai este necesara schimbarea destinatiei ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan la drumul principal BogdanL10 BogdanL10 Buna ziua! Doresc sa achizitionez un teren extravilan intr-o comuna si as dori sa stiu daca exsta o varianta mai ieftina pentru trecerea lui in intravilan, ... (vezi toată discuția)