Buna ziua.Va rog sa ma lamureasca cineva:intr-un proces, x-reclamant cere anularea absoluta a unui contract de vc ,contract incheiat intre y si z (ambii parati in acest proces ).X nu este parte contractanta, doar a fost sotia lui y.Precizez ca paratul Y ,a cumparat imobilul in cauza de la paratul- Z dupa divort si dupa ce s-a recasatorit.
1.Poate paratul -Y sa intrebe in Instanta(va fi primul termen pe 3 mai) in ce calitate cere fosta sotie anularea absoluta?Ce articole trebuie studiate si invocate?
2.Actuala sotie a lui Ycare este si ea proprietar pe acest imobil nu a fost citata si nici luata in calcul de reclamanta.Nu are si ea un cuvant de spus?Multumesc.
Cere nulitate absoluta.Sustine ca a avut o intelegere cu vanzatorul in fata unor martori , ca in anul 2005 a achitat vanzatorului 6000 lei dar fara sa faca nici un fel de inscris.In 2008 se incheie contractul intre vanzator si cumparatorul Y si sotia lui.In felul acesta reclamantul justifica un interes ?Precizez ca nu are nici un fel de inscris prin care sa dovedeasca ca a achitat vanzatorului acea suma.Doar martori,prieteni-care vor sa ajute.Oricum imobilul a fost cumparat la o valoare mult,mult mai mare.Multumesc.
Nulitate absoluta intemeiata pe ce? Pe pretinsul prejudiciu adus promitentului cumparator? Pe neindeplinirea obligatiilor asumate fata de acesta (presupunand ca ar putea fi dovedite)? Nulitatea presupune existenta unor elemente intrinseci, tine de conditiile incheierii actului atacat, nu de pagube aduse unor persoane care, in raport cu actul, sunt terti. Si nici macar de pagube aduse partilor din act, caz in care alta este sanctiunea aplicabila actului.
Ceea ce este mai trist este ca pe acest forum se utilizeaza cu o nonsalanta pe care nu o pot intelege, chiar de catre persoane care au studii juridice, notiuni care nu au nimic cu speta. Am intalnit de atatea ori nulitatea in locul rezolutiunii incat incep si eu sa ma pierd printre ele. Asta, ca o consideratie de ordin general, nu neaparat legata de topicul de fata.
romascanu a spus: " Multa lume pune intrebari pe forum pretinzand ca ar fi altcineva decat ... impricinatul (crezand ca noi am fi veniti cu pluta si nuuu o sa ne prindem) "
Niciodata nu as putea crede ca cineva este venit cu pluta si n-am interes de a ma 'ascunde" .Chiar suna a ironie sau putina revolta? De ce? Am un respect deosebit pentru acest site.Multumesc
Exceptie peremtorie
otto2007
Buna seara,
As avea o intrebare: Angajatorul introduce o actiune impotriva angajatului avand ca temei de drept art. 270 Codul muncii.
Actiunea e completata ( ... (vezi toată discuția)