avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... urgent!!! codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

urgent!!! codul muncii

Avem un salariat, caruia ii expira contractul pe perioada determinata pe 23.04.2011 si vrem sa-i prelungim contractul pana la data de 01.01.2012. Dar, el are concediu medical in perioada 19.04.2011 - 02.05.2011.
Ii fac suspendarea pentru concediu medical, si in momentul in care fac incetarea pentru suspendarea concediului medical, ii fac si prelungirea contractului de munca?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 09:47, 20 Aprilie 2011
Buna ziua,
puteti face asa pentru ca teoretic cineva care este in concediu medical, nu se poate prezenta la serviciu, si daca nu se poate prezenta, cum semneaza noul contract de munca?
Nu se poate face incetarea unui contract de munca, atata timp cat angajatul este in medical sau are contractul de munca suspendat.
Mult succes
Este legal sa ii faceti act aditional cu prelungirea duratei contractului cu ziua in care expira durata contractului. In perioada concediului medical poate inceta contractul incheiat pe perioada determinata, este incetare de drept.
* Pe 23.04.2011, CIM inceteaza de drept (art 56 lit (j)/c. muncii)
* De la 23.04. pana la 02.05.2011, indemnizatia i se va plati de catre casa de asig de sanatate (art. 32 alin (2)/OU 158/2005)
* Cu 03.05.2011 se face angajarea cu un alt CIM
INSA:
In cazul in care salariatul aflat in concediu medical, doreste sa isi reia activ. inainte de expirarea perioadei de valabilitate a CM, este obligatorie modificarea certificatului de catre medicul prescriptor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical - contract pe perioada determinata - rog raspuns urgent georgeu georgeu Buna ziua Persoana in cauza este angajata cu contract pe per. determinata. A fost anuntata ca nu i se va mai prelungi contractul de munca. A semnat nota de ... (vezi toată discuția)
medical- ctr determinat ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, ce se intampla cu un angajat care are contrac pe durata det pana pe 26 .01.2012 si el este in concediu medical? nu se va continua activitate cu ... (vezi toată discuția)
Urgent- concediu medical accident de munca in perioada determinata ifrimcristina ifrimcristina dragilor, am si eu o situatie din care nu stiu cum sa ies am un accident de munca in timpul unei perioade determinata, accidentul a fost din vina ... (vezi toată discuția)