avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despagubiri detinuti politici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despagubiri detinuti politici

in baza caror legi se pot obtine despagubiri pt o persoana care a facut inchisoare politica??? si cam intre ce sume sunt despagubirile. pot cere eu o suma sau suma este prevazuta prin anumite legi?
depunem actiunea la judecatorie sau tribunal?

multumesc
Cel mai recent răspuns: tzeasta , utilizator 23:14, 6 Iunie 2011
Actiunea se depune la Tribunal, temeiul de drept este Legea 221/2009 iar suma se acorda in functie de gravitatea efectelor negative ale măsurii luate!
dar art 5 nu a fost declarat neconstitutional???
si pe cine voi chema ca parat?
Va judecati cu statul roman ... tocmai din aceasta cauza v-am spus ca nu exista un plafon prestabilit... asa cum era in viziunea art.5!
De exemplu , daca parintii mei au fost acuzati politic , am actele prin care au fost acuzati si prin care au fost eliberati , tatal 2 ani , mama 7 luni .. ca sa castig un proces de ce as avea nevoie mai exact
Un tribunal unde sa pot depune un dosar care cuprinde ce?
Un avocat? sau fara avocat?
Era la un moment dat 300 euro pe zi pentru detinutii politici! Apoi am vazut ca era un maxim de 24.000 euro pe an de condamnare politica. In realitate care este adevarata suma pe zi/pe an sau nu este nimic concret?
Am nevoie de cat mai multe detalii si cat mai multe informatii si pasi care trebuie sa ii urmez. Va multumesc frumos .
O seara buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fosti detinuti politici si deportati vlad196938 vlad196938 Stie cineva ceva noutati despre modificarile la legea privind despagubirile pentru fostii detinuti plolitici . In mai 2011 Senatul adopta niste modificari le ... (vezi toată discuția)
Pot deschide o actiune separat sau va fi invocata exceptia conexitatii sau a litispendentei? romeo mart romeo mart bunicul meu a fost condamnat la inchisoare in anul 1950. la tribunalul bacau un fiu al acestuia a deschis actiune in spiritul legii 221/2009 . in 13 februarie ... (vezi toată discuția)
Legea 221 swirlpeepz swirlpeepz Buna seara, este adevarat ca s-a limitat despagubirea prin OUG 68/2010 la suma derizorie de 2.500 €? Am cautat in www, dar ceva concret nu am ... (vezi toată discuția)