avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot deschide o actiune separat sau va fi invocata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot deschide o actiune separat sau va fi invocata exceptia conexitatii sau a litispendentei?

bunicul meu a fost condamnat la inchisoare in anul 1950. la tribunalul bacau un fiu al acestuia a deschis actiune in spiritul legii 221/2009 . in 13 februarie 2012. acum doresc sa depun actiune separata la tribunalul neamt dupa adresa mea de3 domiciliu pt aceeasi cauza in caliate de nepot al bunicului condamnat , fiu al unei alte fiice a bunicului cu acelasi scop legea 221/2009 si cu aceasi sentinta. se poate face actiune separata sau este vreo exceptie de conexare sau litispendenta etc ? va multumesc
Toate actiunile pe legea 221 se respiung intrucat s-a declarat neconstitutional articolul care prevedea despagubiri. Numai daca puteti face dovada confiscarii averii condamnatului puteti obtine ceva despagubiri materiale. Puteti depune o cerere in dosarul acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 221/2009 DBOANDEA DBOANDEA Bunicul meu fost preot decedat in 1979 afost condamnat in 1959 la 8 ani de inchisoare, fost detinut politic.(art. 209 cp) Prin Sentinta Penala din oct ... (vezi toată discuția)
Legea 221/2009 vs art 404 cpc titi marina titi marina Poate cineva sa-mi spuna daca, in cazul condamnarilor politice cu confiscarea totala a averii, cererea de intoarcere a executarii silite se face NUMAI in baza ... (vezi toată discuția)
Despagubire pe apartament confiscat coser coser Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez ca sa-mi pot recupera valoarea apartamentului confiscat prin sentinta unui tribunal militar în perioada ... (vezi toată discuția)