avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare carte de munca si adeverinta de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare carte de munca si adeverinta de vechime

Buna ziua,
Sunten 5 persoane ce am lucrat la o firma pana la 14.01.2011, cand ne-am dat demisia cu preaviz conform legii insa pana acum nu am primit caretea de munca si adeverinta pentru peroada 1.01.11- 14.01.11. De la personal ne-a spus ca nu are timp de adeverinta si cartile de munca sunt la birou dar nu are cum sa le trimita si ca oricum nu ne mai trebuie. Noi am lucrat la pct de lucru Bucuresti si birourile sunt in Targoviste.E obligatia noastra sa ne ducem sa luam cartile de munca din Tgv, desii am semnat toate actele de angajare in Bucuresti, unde toti avem domiciliul stabil, firma avand deasemeni sediul social in Buc, doar o parte de birouri in Tgv? Adeverintele nu trebuiau inmanate intr-o anummita perioada de timp?Nu avem tim sa ne ducem pana acolo dar suntem de acord sa platim noi contravaloare unei scrisori recomandate, daca se pot trimite actele prin posta.
Cel mai recent răspuns: mariiuca , utilizator 17:56, 22 Aprilie 2011
Angajatorii trebuie sa elibereze carnetele de munca titularilor pana la data de 30 iunie 2011 pe baza de proces verbal individual de predare -primire. Asa ca nu exista "n-am timp, oricum nu ne mai trebuie". Nu stiu la ce adeverinte faceti referire.
1. Angajatorul este obligat sa va elibereze carnetele de munca dupa incetarea raportului de munca, dar nu este obligat sa vi le trimita prin posta.

2. Pentru perioada 01.01.2011 - 14.01.2011 , angajatorul este obligat sa va elibereze o adeverinta de vechime.

3. Pe c.i.m. ce viza aveti de la ITM Dambovita sau de la ITM Bucuresti ?
ITM Bucuresti.
mariiuca a scris:

ITM Bucuresti.


In acest sens, sesizarea se poate depune la ITM Bucuresti ... de asemenea, se pot solicita ca documentele sa va fie trimise pe adresa ITMB de unde le puteti ridica personal sau prin mandatar.
Multumesc pentru sfaturi .Astazi eu spus ca or sa ne trimit actele la sediul din Bucuresti.
Un Paste fericit tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartile de munca mosneanu mosneanu intrebarea mea este ,de la ITM spre firma se dau toate cartile de munca sau doar cele ale angajatilor in prezent,ca nu am cum sa iau legatura cu fosti angajati ... (vezi toată discuția)
Eliberare carte de munca dupa demisie Buna,
Am si eu o intrebare: legal, dupa cate zile de la inmanarea demisiei angajatorul este obligat sa elibereze cartea de munca ? (vezi toată discuția)
Carnet munca RAMOnaBC RAMOnaBC buna,am o intrebare....:la dosarul de somaj imi trebuie canetul de munca.azi l-am ridicat si am descoperit ca perioada 2002-2004 cat am lucrat la o firma din ... (vezi toată discuția)