avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Eliberare carte de munca dupa demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Eliberare carte de munca dupa demisie

Buna,
Am si eu o intrebare: legal, dupa cate zile de la inmanarea demisiei angajatorul este obligat sa elibereze cartea de munca ?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 18:56, 9 Mai 2007
Nu tine de angajator... ci de ITMB.

ITMB-UL nu semneaza carnetul de munca decat daca sunt toate statele de plata depuse la zi, ultimul va fi depus pe 15 luna umatoare celei in care ti-ai dat demisia, mai sta 3 zile pe la ei si abia apoi o poti ridica de la Angajator.

Daca n-au fost depuse statele fie se face plata partiala pentru tine si stat partial fie astepti mult si bine pana cand Angajatorul plateste taxele si depune statele.
Angajatorul este obligat conform legii sa imi inmaneze cartea de munca? Pentru ca azi mi s-a spus sa ma duc la ITM si sa imi iau cartea de munca, in urma demisiei mele. Nimic mai mult.

Daca nu este obligat , trebuie sa ma duc neaparat la ITM sau pot intra si altfel in posesia acesteia (posta, sau cererea acesteia la ITM de catre noul angajator) ?
Cere o adeverinta (adresa ) de la angajator prin care sa se arate ca CIM-ul a incetat, neexistand pretentii din partea nici uneia din parti, si ca sunt deacord sa-ti fie eliberata cartea de munca. Cu adresa mergi la ITM si soliciti carnetul de munca.
Cnform codului muncii, angajatorul este obligat sa iti restituie cartea de munca
DAR cand anume , nu sunt obligati in termen de t zile sa iti elibereze cartea de munca, pt ca pe mine ma tot pun sa dau telefoane de 1,5 saptamani ?

Alte discuții în legătură

Cerere tip catre itmb Mephisto Mephisto Buna ziua. As dori si eu sa solicit eliberarea contractului de munca de la ITMB. Cum procedez? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Eliberare carte de munca ghostlife ghostlife Buna ziua, Mi-am depus demisia pe data de 23.06.2008 fiind in preaviz pana pe data de 07.07.2008. Din data de 08.07.2008 o sa lucrez la o alta firma. Din ... (vezi toată discuția)
Recuperare carte de munca si adeverinta de vechime mariiuca mariiuca Buna ziua, Sunten 5 persoane ce am lucrat la o firma pana la 14.01.2011, cand ne-am dat demisia cu preaviz conform legii insa pana acum nu am primit caretea ... (vezi toată discuția)