avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... taxa partai
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

taxa partai

De la parintii soacrei mele au ramas 6ha teren,80ari intravilan, restul extravilan . Soacra mea mai are 2 surori .Cam cat ar costa acum patajul si cum se procedeaza daca una dintr surori nu vrea sa se faca partajul.Multumesc. O zi minunata.
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
flori54, utilizator
Cel mai recent răspuns: flori54 , utilizator 11:24, 20 Aprilie 2011
Se spune extravilan si intravilan .Soacra dvs. poate solicita in instanta partajul in contradictoriu cu cele doua surori . Taxa de timbru este 3%din valoarea terenului.La depunerea dosarului veti prezenta un certificat fiscal de la primarie cu valoarea de impunere a terenului pentru stabilirea taxei de timbru . Angajati un avocat pentru ca nu veti sti sa conduceti procesul ,partajul fiind un proces greu Veti mai achita costul unei expertize care va identifica terenurile, va face lotizarea si propunerile de lotizare si va evalua terenul . Este posibil sa completati taxa de timbru pe parcurs in functie de valoarea ce va rezulta din expertiza..Paratele vor plati cheltuieli de judecata catre dvs.
Multumesc frumos pt. raspuns dar si pt. corectura, chiar nu stiam cum e corect. Abia acum fac legatura cu intra si extra ville.
Daca in timpul procesului veti reusi sa va convingeti surorile soacrei dvs. (singura sau cu ajutorul unui mediator) de faptul ca intr-un proces nu faceti altceva decat sa cheltuiti multi bani si timp pentru a ajunge la un rezultat incert, apelati la un mediator pentru a ajunge la o intelegere intre parti si intocmirea unui Acord de mediere conform intelegerii dvs..
Prezentat in instanta, oricand pe parcursul procesului, acesta va fi verificat de instanta si va fi pronuntata o hotarare conforma si veti beneficia de returnarea taxei de timbru de 3% din valoarea masei partajabile.

[EDITAT]
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral judecatoresc steliana 67 steliana 67 Buna ziua, Am rugamintea sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatoarea problema: Este vorba de 2500 m2 de intravilan si 25000 m2 extravilan, ... (vezi toată discuția)
Cadastru tatianato tatianato Buna ziua 1 Am si eu o intrebare:ce documente imi trebuiesc pentru cadastru si intabulare ? Mentionez ca nu am decat un titlu de propietate si doresc ca fac ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune atribuire parti si estimare valoare 1dragon6 1dragon6 Doresc sa ies din indiviziune cu tatal dupa 14 ani, Am plecat din municipiu in 1982 si dinsul nu va vinde sau ajunge la o intelegere cu mine. Tatal traieste ... (vezi toată discuția)