avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj succesoral judecatoresc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj succesoral judecatoresc

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatoarea problema: Este vorba de 2500 m2 de intravilan si 25000 m2 extravilan, jud.Bacau. Parintii au murit, iar cei trei copii sunt acum in indiviziune cota parte 1/3, pe certificatul de mostenitor. Deoarece nu se inteleg vor sa faca partaj succesoral judecatoresc.
1. Se poate face in Bucuresti?
2. Pe langa actele de proprietate trebuie intabulare, masuratori,...., sau se face fara?
3. Se poate face partaj doar pe partea de intravilan?
4. Cam cat ar costa intregul partaj?
Va multumesc pentru rabdarea si timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 19:46, 27 August 2009
Puteti face iesirea din indiviziune fie asupra unui lot fie asupra tuturor loturilor de teren.Nu este necesara existenta cadastrului si intabularii deoarece se vor face expertize pentru identificarea terenurilor si formarea loturilor, in cadrul respectivului proces.
Procesul nu se poate "face in Bucuresti" ci la Judecatoria locala, acolo unde sunt terenurile (probabil Bacau).
Taxele de timbru sunt de 3% din valoarea masei partajabile iar daca apelati la serviciile unui avocat vor "costa" si acestea insa dat fiind ca onorariile difera, nu va pot spune cu exactitate o suma estimativa.
Partea de 2500 intravilan presupune o casa si teren. Se poate face partaj numai pe aceasta parte?
Va multumesc din suflet!
Sigur ca da!Insa acum mai depinde si de vointa celorlalti coproprietari.Poate ca acestia vor dori iesirea din indiviziune asupra tuturor bunurilor, si vor formula o cerere reconventionala in acest sens, sau poate ca nu.
Este inca o ecuatie cu cateva necunoscute dar pe parcurs le veti descoperi, B-) deocamdata dvs. puteti initia actiunea doar pentru terenul intravilan.
Ultima modificare: Joi, 27 August 2009
Iuliana Cermak, Avocat
Poate cineva sa-mi recomande un avocat bun si rezonabil din Bacau? Va multumesc pentru raspuns!
In situatia in care nu primiti nici o recomandare , va sfatuiesc sa apelati la rubrica din site "Consultanti" - avocati din orasul Bacau.
Poate veti gasi ceea ce cautati!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesorala si partaj Gurita Mihai Gurita Mihai Ma numesc Mihai Gurita si sunt din com.Gioseni jud.Bacau am si eu o problema daca m-a puteti ajuta urgent . Bunici mei au decedat in 2001respectiv in 2004 ei ... (vezi toată discuția)
Indiviziune mikaela8 mikaela8 buna dimineata am fost chemata in judecata de una din cele 3 parti pt iesirea din indiviziune de pe un titlu de proprietate-teren extravilan. problema e ca ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral cu vanzaare DanielAl DanielAl Am de rezolvat următoarele obiective: I. Partajul unor terenuri, în bună înţelegere, între 5 moştenitori fraţi|/surori din care 4 în viaţă şi 3 ... (vezi toată discuția)