avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva la executare silita
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva la executare silita

am o intrebare:

care este regimul tva in cazul preluarii pe bilant a unui imobil, din executare silita, de la o PJ, platitor de tva?
la vanzare se poate aplica optiunea de scutire, dc imobilul este vechi?

multumesc
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:21, 20 Aprilie 2011
daca imobilul este vechi, atunci livrarea este scutita de tva, conform art. 141, alin 2, lit. f) din codul fiscal.
se poate opta insa pentru taxarea operatiunii, in acest sens trebuind depusa o notificare catre organul fiscal - in aceasta situatie se evita eventualele ajustari de taxa dedusa la achizitia/constructia/modernizarea imobilului.
multumesc pentru raspuns.

intrebare suplimentara:
1. terenurile sunt intotdeauna suspuse taxarii?
2. ce se inatmpla daca am un teren + constructie ( de ex casa/ magazin evaluat la 35000euro, + teren evaluat separat la 45000 euro). aplic tratament unitar?
1. doar terenurile construibile sunt taxabile.
2. daca imobilul si terenul au un singur nr. cadastral, atunci imobilul urmeaza regimul terenului, acesta din urma avand valoarea mai mare.

din cele mentionate de dvs. reiese faptul ca terenul este construibil (avand deja o constructie edificata pe el), deci intregul lot (cladire + teren) se va vinde cu tva.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
xerxes, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva teren ~~~~~ ~~~~~ Va rog sa-mi spuneti daca terenul de sub constructie poate fi considerat in momentul vanzarii construibil in scopul aplicarii tva-ului.Constructia nu se vinde ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren si constructie iudith2000 iudith2000 Buna ziua!As avea va rog,urmatoarea speta :o societate comerciala platitoare de TVA cumpara in mai 2007 un imobil in valoare de 243684 lei,si terenul aferent ... (vezi toată discuția)
Vanzare activ firma Lia Gradinariu Lia Gradinariu Sunt asociat unic la un SRL si as dori sa vand un teren care este achizitionat pe firma. Vanzarea este purtatoare de TVA sau e "scutit fara drept de deducere"? ... (vezi toată discuția)