avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Legea nr.82/1991
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Legea nr.82/1991

Cine ştie ce se doreşte cu modificarea art. 10 din Legea 82/1191 a contabilităţii? Cei de la CECCAR ne-au cerut o evidenţă cu societăţile care au cifra de afaceri sub 35.000 EUR
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 11:25, 25 Aprilie 2011
Vor sa afle impactul articolului 10, asupra celor care nu vor mai presta servicii de contabilitate.Dar firmele serioase cred#-o ca nu vor renunta la contabili.Un administartor are alte atributii dacat sa-si tina evidenta fie ea si in partida simpla.In opinia mea, se va ajunge iarasi la o "evidenta" la negru din partea celor de la fisc
Din cate am retinut din proiectul de modificare a legii contabilitatii, am inteles ca nu e vorba de partida simpla ci de situatii financiare simplificate si de plan de conturi simplificat ( asta mi-a placut cel mai mult : in loc de 400 de conturi , vor fi 50 ... ca si cum o sociectate mica utiliza toate cele 400 de conturi ... de fapt, utiliza atatea conturi cate erau necesare .... )

Eu cred ca de fapt aceasta schimbare nu va fi o revolutie contabila ci doar o cosmetizare pe ici , pe colo, prin partile esentiale ... si nici macar atat ...

Mai urgent decat schimbarea legii contabilitatii cred ca este un up-date la acel omef 1040 norme partida simpla , care este necorelat cu necesitatile de raportare fiscala ale celor care tin partida simpla.
Ca sa dau numai un exemplu : pfa care are activitate comert , cum inregistreaza in RJIP platile furnizorilor si stocul de marfa la 31.12.20xx?
Am auzit ca unele AF aduna stocul de marfa la vanzari, si asa determina impozitul anual,pe considerentul ca marfa aceea va fi vanduta anul urmator dar furnizorii de fapt sunt platiti in anul de baza .
Aici chiar e nevoie de reglementare , pentru ca se pare , nu exista practica unitara .
ceccaru e ingrijorat ("contrariat":rolleyes:) ca pierde clienti.

"Propunerea din proiectul de modificare a Legii contabilităţii, iniţiat de Ministerul Finanţelor Publice, care i-a contrariat cel mai mult pe contabili se referă la posibilitatea ca administratorii de firme cu cifre de afaceri sub un anumit plafon să semneze situaţiile financiare anuale în locul experţilor contabili."B-)

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2011
ContSters123067, utilizator
sa se doresca ORICE deoarece CECARUL nu poate sa monopolizeze o PROFESIE recunoscuta national: ECONOMIST, asta inseamna incalcarea constitutiei si in plus in DEMOCRATIE alegem nu suntem OBLIGATI:)) sunt disperati pentru ca Romanul sincer si ar dori sa nu mai platesca NICI O PROFESIE LIBERA si chiar sa nu mai aiba nici salariati decat firmele ff mari, dar 80% nu mai vor sa muncesca sa faca atatea complicitati la fraude ce disperare era in ei sa nu platesca impozite, acum se strang DOSARELE:) deci ne vom trezi ca chiar nu mai avem FIRME pe piata pentru peste 60% au pe rol acuzati de fauda si evaziune:)) deci ce intelegeti CECARUL exista de cati ani? 10 si ce a facut in bine pentru firmele a coror evidenta au condus, dosare masluite se revede tot aportul lor pe piata.

In Romania se practica INDUSTRIE profesionala nu calitate, da e adevarat sunt multi care lucreaza la negru pentru ca asa au fost dresati de GARDA FINANCIARA, ei nu fac treaba ITM-ului, ff rau asa romanul s a invata sa FUGA de raspundere oricum administratorul raspunde si eventual ceilati daca accepta negru pe alb:)) sa vad si eu acele acte !
Ultima modificare: Duminică, 24 Aprilie 2011
doradragan, utilizator
ceccaru' "contrariat" "lucreaza", cu ajutorul pedelarilor, in alta parte:

initiativa legislativa:

Pentru firmele care isi tin contabilitatea cu contabili independenti organizati ca PFA cu care au contracte de prestari servicii: nimic.
Pentru firmele care au serviciile de contabilitate externalizate: nimic.
Pentru firmele care isi tin contabilitatea cu contabili cu contracte civile: trebuie ca rapoartele semnate de acestia sa fie contrasemnate de un expert contabil cu contract de PFA sau de o firma de contabilitate sau sa-i angajeze cu contracte de munca in regim full-time.

[ link extern ] /




Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2011
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabil pfa elenailie elenailie Buna ziua,are dreptul un contabil care detine PFA sa semneze toete documentele fiscale inclusiv bilantul anual al unei firme, daca acest contabil nu este ... (vezi toată discuția)
Oug nr. 37/2011 marius1975_2 marius1975_2 Ce schimbari aduce aceasta ordonanta pentru un PFA? Pe hotnews.ro am citit urmatoarele: \" * Persoanele ce in exercitiul financiar precedent au inregistrat ... (vezi toată discuția)
Pfa cu o cifra de afaceri anuala mai mica de 25000 lei. mirela.onciu mirela.onciu Buna ziua, sunt PFA cu o cifra de afaceri anuala mai mica de 25000 de lei. Imi tin contabilitatea mai bine zis registrele singur. De curand am fost chemat la ... (vezi toată discuția)