avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnarea produselor achizitionate de catre persoana ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnarea produselor achizitionate de catre persoana juridica

Detinem un magazin on-line unde o firma ne-a comandat 50 produse.
A doua zi i s-a onorat/livrat comanda cu factura fiscala, plata ramburs.
Dupa 8 zile de la primire ne-au instiintat ca vor sa returneze produsele, deoarece ar dori alt model.
Conform OG 30/2000 produsele pot fi returnate in termen de 10 zile de la achizitionare ..... din ce-am inteles doar pentru persoane fizice.
In acest caz cum ma sfatuiti sa procedez??
Cel mai recent răspuns: ContSters158230 , utilizator 09:53, 20 Aprilie 2011

Prevederile Ordonantei 130/2000 privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanta nu se plica in cazul dvs. deoarece ati vandut produse unei persoane juridice.
Le raspundeti in scris ca in conformitate cu prevederile Ordonantei 130/2000, art.2 nu au calitatea de consumator.

b) consumator - orice persoană fizică sau grup de persoane constituite în asociaţii, care, în executarea contractelor care intră sub incidenţa prezentei ordonanţe, acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare - de ce doar persoanele fizice pot returna produse comandate online? elap211977 elap211977 Buna ziua Am cumparat de la un magazin on-line un aparat foto. Pe site-ul acestui magazin se precizeaza ca am dreptul ca si cumparator dreptul de a face ... (vezi toată discuția)
Rezilere abonamente telefonie mobila sneferu1st sneferu1st Salut. Am inteles ca s-a modificat o lege si acum poti denunta contractul cu operatorii inainte de finalizarea perioadei contractuale daca nu ai achizitionat ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica sau persoana juridica? beegees beegees Buna ziua Intreprinderea Individuala conform legii nu este persoana juridica. Totusi unii comercianti sustin contrariul si ii trateaza ca persoane juridice in ... (vezi toată discuția)