avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... rezilere abonamente telefonie mobila
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

rezilere abonamente telefonie mobila

Salut. Am inteles ca s-a modificat o lege si acum poti denunta contractul cu operatorii inainte de finalizarea perioadei contractuale daca nu ai achizitionat telefon la pret subventionat.Am dorit sa fac si eu acest lucru, dar cei de la orange zic ca e valabil numai pentru persoanele fizice nu si pentru SRL-uri.
Poate sa-mi spuna cineva daca pot rezilia inainte de finalizarea perioadei contractuale?
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 09:02, 17 Mai 2011
Art. 6 Legea privind codul consumului, legea nr. 296/2004, republicat 2008
Codul Consumului "Prevederile cuprinse in prezentul Cod sunt obligatorii pentru toti consumatorii si operatorii economici care efectueaza acte si fapte de comert, in conditiile legii.". Art. 84 a fost modificat in acelas data ce modificarea Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între comercianţi şi consumatori. Aceasta ultima este prevazuta doar pentru consumatori individuale, dar celalalta in opinia mea obliga la toate produse si operatori economici. Art. 84 conform noua definitia: „Dreptul consumatorului la denunţarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrâns de nicio clauză contractuală sau înţelegere între părţi, în cazurile prevăzute de lege, aceasta fiind considerată nulă de drept. Drepturile părţilor referitoare la o justă despăgubire nu vor fi afectate în cazul denunţării unilaterale.”
Legea la acarei modificare va referiti este L 193/2000, care a fost modificata de lefea 161/2010. Din pacate, insa, prevederile acestei legi sunt aplicabile consumatorilor asa cum acestia sunt definiti de art. 2 din L 163/2000 modificata:
Art. 2
(1) Prin consumator se înţelege orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care, în temeiul unui contract care intră sub incidenţa pre-zentei legi, acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale.

Din pacate aceeasi definitie se intalneste si in Legea 296/2004, in Anexa1:

13. consumator - orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale;
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
ContSters193759, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

rcs rds refuza preluare echipament internet ctr denuntat unilateral radulucian 22 radulucian 22 Am un punct de lucur inchis, la care am cerut denuntare unilaterala pe mail RDS, Au aprobat ,dar au pus sume ca dauna rezilere anticipata. Nu le-am ... (vezi toată discuția)
Telefonie mobila - modificare contract Toma Sucarno Toma Sucarno Buna ziua Sunt abonat persoana juridica.Societatea a suspendat activitatea ptr.o perioada de 3 ani.Am informat operatorul de telefonie mobila pe mail, pe fax ... (vezi toată discuția)
Reziliere abonament vodafon ofelia23 ofelia23 Detin pe firma ( SRL) 2 abonamente la vodafon care expira in 09.2011 , dar eu voi pleca din tara ( in urma acceptarii unui job in strainatate) in 02.2011 ... (vezi toată discuția)