avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre teren construit in curte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre teren construit in curte

Socrii mei sunt amenintati de o vecina ca va veni cu politia sa le darame o magazie si un cotet de porci pentru ca nu sunt construite la o distanta de 1,5 m de gard.Anexele sunt facute acum 20-30 de ani.Are dreptate?Care ar fi solutia?Are politia vreo treaba sau doar in instanta se poate rezolva?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lazu , utilizator 22:13, 20 Aprilie 2011
Va multumesc foarte mult pentru interesul pe care l-ati acordat problemei mele.Am inteles ca poate avea castig de cauza numai in instanta si primaria sau politia nu pot dispune demolarea.
Daca lucrarile s-au facut inainte de intrarea in vigoare a L 50/1991, aceasta nu se aplica in speta , deoarece legea nu se aplica retroactiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare imobil construit fara autorizatie CA Camelia TUGUI CA Camelia TUGUI O constructie a fost edificata fara autorizatie si fara a respecata dispozitiile legale in vigoare. Nu s-a respectat distanta dintre proprietati, s-au ... (vezi toată discuția)
Prescriptie sanctiune constructie ilegal edificata rechi1958 rechi1958 Am incercat sa ma documentez dar am gasit dat contradictorii , si anume : 1 - cum ca o astfel de fapta se prescrie dupa doi ani ---2 . cum ca nu se prescrie o ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie pe teren privat pescaru_f pescaru_f Buna ziua , am o problema si am nevoie de ajutor ,am construit o casa pe terenul meu aflat in sectorul 1 ,fara autorizatii de constructii . Am cinci ani si ... (vezi toată discuția)