avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recursul la Ordonanta Presedintiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recursul la Ordonanta Presedintiala

Cum pot motiva recursul impotriva unei OP respinse atat timp cat nu primesc motivarea in acest termen scurt de 5 zile de la pronuntare??
Pot suna la arhiva sa rog vreun grefier dragut sa -mi citeasca minuta? Este posibil asa ceva? Daca nu, cum sa motivez recursul atat timp cat nu stiu care au fost considerentele pt. care a fost respinsa cererea de OP?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 09:12, 21 Aprilie 2011
insistati la grefierul de sedinta care redacteaza motivarea.
Se face o cerere catre instanta pentru accelerarea redactarii motivarii avand in vedere ca a fost si ordonanta.-care este supusa recursului-ART.582- in termen de 5 zile de la pronuntare, daca s-a dat cu citarea partilor si de la comunicare, daca s-a dat fara citarea lor.
Eu te sfatuiesc sa depui cererea de recurs in termen de 5 zile de la pronuntare/comunicare. Potrivit art. 303 al 2 c.pr.civ., "termenul pentru depunerea motivelor de recurs se socoteste de la comunicarea hotararii, chiar daca recursul s-a facut mai inainte". Deci, il vei motiva dupa ce se va redacta hotararea. Succes!
@mihaelaliliana Este gresit ce ati scris mai sus. Art. 302 este o norma generala care priveste toate tipurile de recurs. Art. 582 alin. 1 Cod pr. civ. dispune ca termenul de recurs sa fie de 5 zile si sa curga de la PRONUNTARE daca ordonanta s-a dat cu citarea partilor. Corelat cu aceasta prevedere art. 581 alin. 4 Cod pr. civ. dispune ca motivarea ordonantei sa se faca in cel mult 48 de ore de la pronuntare.
@ Irina S Declarati recurs aratand ca motivarea recursului o veti face dupa ce primiti ordonanta si odata cu recursul depuneti si o cerere pentru ca sa vi se comunice ordonanta.
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2011
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
mi s-a intamplat si mie. si am am formulat recurs, am specificat ca nu am primit motivarea hotararii in termenul prevazut de codul de procedura civila si motivele de recurs le voi depune dupa ce se va comunica hotararea.

Alte discuții în legătură

In cat timp pot depune motivele de recurs la ordonanta presedentiala? Traian ionescu Traian ionescu Am facut recurs in teremnul de 5 zile de la pronuntatre la o hotarare prin ordonanta presedentiala de incredintare a copilului.In cat timp trebuie sa depun ... (vezi toată discuția)
Contestatie ordonanta presedintiala - incredintare minor divinesmihai divinesmihai In cazul in care o ordonanta presedentiala pentru stabilirea unui program provizoriu de vizita pt un minor este respinsa, se poate face recurs la ea? (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala Martonze Martonze Buna ziua, Doresc sa stiu daca completul de judecata care are in lucru un dosar de O.P. studiaza si dosarul de fond? Multumesc. (vezi toată discuția)