avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
LIVE, ACUM Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recursul la Ordonanta Presedintiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recursul la Ordonanta Presedintiala

Cum pot motiva recursul impotriva unei OP respinse atat timp cat nu primesc motivarea in acest termen scurt de 5 zile de la pronuntare??
Pot suna la arhiva sa rog vreun grefier dragut sa -mi citeasca minuta? Este posibil asa ceva? Daca nu, cum sa motivez recursul atat timp cat nu stiu care au fost considerentele pt. care a fost respinsa cererea de OP?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 09:12, 21 Aprilie 2011
Si nu exista riscul sa se aplice prev.art.306 (1) cpc, si instanta sa constate ca recursul este nul deoarece nu a fost motivat in termen?
Art. 103 Cod pr. civ.
Neexercitarea oricărei căi de atac şi neîndeplinirea oricărui alt act de procedură în termenul legal atrage decăderea afară de cazul când legea dispune altfel sau când partea dovedeşte că a fost împiedicată printr-o împrejurare mai presus de voinţa ei.

De aceea v-am scris sa depuneti si o cerere pentru eliberarea unei copii dupa ordonanta, ca sa inlaturati orice dubiu privitor la faptul ca motivarea recursului nu tinea de vointa d-voastra si ca afara de situatia in care sunteti ghicitor sau telepat (daca sunteti, am si eu nevoie de cateva informatii :whistle: ) NU aveati cum sa va motivati recursul pentru ca NU cunoasteti impotriva caror motive trebuie sa argumentati.
Va multumesc pentru lamuriri.
Cu multe respecte D.lui avocat Adalber Gazdovici!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp pot depune motivele de recurs la ordonanta presedentiala? Traian ionescu Traian ionescu Am facut recurs in teremnul de 5 zile de la pronuntatre la o hotarare prin ordonanta presedentiala de incredintare a copilului.In cat timp trebuie sa depun ... (vezi toată discuția)
Contestatie ordonanta presedintiala - incredintare minor divinesmihai divinesmihai In cazul in care o ordonanta presedentiala pentru stabilirea unui program provizoriu de vizita pt un minor este respinsa, se poate face recurs la ea? (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala Martonze Martonze Buna ziua, Doresc sa stiu daca completul de judecata care are in lucru un dosar de O.P. studiaza si dosarul de fond? Multumesc. (vezi toată discuția)