avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PROBA CU MARTORI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PROBA CU MARTORI

Buna
spuneti-mi va rog, intr-un proces civil, avand ca obiect pretentii,drept de servitute, dupa mai multe termene, cercetare la fata locului, judecatorul a solicitat din oficiu si proba cu martori sa faca dovada ca inainte se putea trece.Poate dispune aceasta in orice stare a pricinii?
Cel mai recent răspuns: STAN MARA , utilizator 15:37, 20 Aprilie 2011
In virtutea principiului rolului activ pe care instanta il are, aceasta poate dispune ca partile sa completeze probatoriile propuse, atunci cand apreciaza ca acestea nu sunt indestulatoare si lamuritoare pentru solutionarea cauzei respective si implicit a pronuntarii unei hotarari temeinice si legale.
De asemenea , in virtutea aceluiasi rol activ, instanta poate pune din oficiu in discutie necesitatea adminisitrarii de noi probatorii, pe care le poate dispune chiar daca partile se impotrivesc.
Temeiul de drept in care se regasesc cele aratate mai sus este art.129 indice1 al. 5 indice1 c.proc.civ.
la administrarea probatoriului cand instanta considera ca proba este necesara si utila pt rezolvarea cauzei
NU poate fi considerata asta ca o antepronuntare?
Multumesc.
Noua, firma asupra careia s-a dispus intrarea in faliment in procedura generala, ne -a respins atat exceptiile invocate cat si cererea de suspendare pe legea insolventei, proba cu martori a dispus-o in favoarea reclamantului. Eu ca si parat ce ar trebui sa invoc?
E permis sa duc si eu pentru aparare administratorul de la firma si sa invocam temeinicia dovezilor partii potrivnice?

Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
STAN MARA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispunerea suplimentarii probatoriului fortuna78 fortuna78 daca intr-un proces ( litigiu de munca) instanta a dispus deja o data suplimentarea probatoriului, o mai poate face inca o data? va multumesc (vezi toată discuția)
Interogatoriul paratului Livica Livica Este posibil ca intr-o actiune de marire de pensie de intretinere sa ceara judecatorul interogatoriul paratului? Pentru ca eu nu am cerut asta. Este o proba ... (vezi toată discuția)