avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... efect reziliere act aditional
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

efect reziliere act aditional

Buna,
Daca am incheiat un contract cu rds, modificat ulterior printr-un act aditional care prevedea posibilitatea rezilierii (actului aditional) si hotarasc aceasta rezilere, se anuleaza si respectivele modificari aduse contractului prin actul aditional?
Logica mea zice ca da, ei zic ca nu.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 01:06, 2 Iulie 2008
Daca in contractul de baza nu se specifica expres ca rezilierea actelor aditionale atrage dupa sine si rezilierea contractului de baza urmarile rezilierii actului aditional sunt revenirea la actul de baza. ( poate ca aceasta specificatie este scrisa cu litere mici la subsolul paginii) .

Cititi cu atentie actul initial la conditiile de reziliere, daca are referiri la acte aditionale care odata reziliate duc la rezilierea contractului.

Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2008
Nicolaie Ciobotaru, Consultant resurse umane
art. 969 cod civil prevede urmatoarele:" Conventiile legal facute au putere de lege intre partile contractante. Ele se pot revoca prin consimtamintul mutual sau din cauze autorizate de lege."

Daca prin actul aditional aveti un serviciu suplimentar, e clar ca se poate rezilia doar acel act, in modalitatile prevazute acolo, dvs. renuntand doar la serviciul de telefonie mobila. Contractul initial, telefonie fixa si internet ramane neschimbat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act aditional robertsega32 robertsega32 Se doreste anularea unui act aditional, incheiat intre angajator si salariat. Cum ar trebui sa sune enuntul: \"Se abroga actul adtional nr......\" sau \"se ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mobila alexrose alexrose Buna ziua, Ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie: Am un contract de telefonie mobila din 2008. In data de 15-12-2009 am semnat un act aditional prin care ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract companie de telefonie tm06cristi tm06cristi A intrat in vigoare legea privind renuntarea la un post fix de telefonie daca nu mai doresc sa mai fiu la ei? Anul trecut in iunie am primit telefon ca ... (vezi toată discuția)