avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... judecator
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

judecator

Daca la prima infatisare este repartizat un anumit judecator, pe toata derularea procesului va fi acelasi judecator la fiecare infatisare ?
Cel mai recent răspuns: lelia20052006 , utilizator 16:06, 22 Aprilie 2011
Da. Acelasi complet va da si solutia in cauza.
Raspunsul comporta cateva nuantari. A se vedea C.pr.civila:

Art. 304
Casarea unei hotărâri se poate cere:
2. când hotărârea s-a dat de alţi judecători decât cei care au luat parte la dezbaterea în fond a pricinii

Prin urmare, completul poate fi schimbat pana la dezbaterea pe fond a pricinii. Asa rezulta din textul legii. De altfel, este firesc sa fie asa. Judecatorii sunt si ei oameni. Se pot imbolnavi. Se pot retrage. Se pot pensiona. Asta, pe timpul procesului. Ce facem in acest caz?

Mai mult. Un judecator care a luat parte la judecata este in drept sa se pronunte chiar daca nu mai face parte din complet. O spune art.260(2) al aceluiasi cod.

Poate nu m-am facut inteles . Judecatorul nu poate fi schimbat de la un termen la altul dupa bunul plac. Exista si cazuri fortuite daca le pot spune asa, in care judecatorul poate fi schimbat.
Va pot da ex, la un termen de judecata , alt judecator care la suploinit pe cel desemnat, nu a putut decat sa acorde alt termen : "
Solutie: Pentru respectarea principiului continuitatii completului de judecata ,acorda termen la 02.08.2010
. "
Ma refeream la urmatorul fapt : In fiecare zi a saptamanii este un anumit judecator.Se stie ca luni este judecatorul X, marti, judecatorul Y ......
Daca la prima infatisare am fost luni, si la urmatoarele infatisari o sa fiu programata tot pe ziua de luni ? Ca sa fie acelasi judecator ?
Multumesc.
Nu sunt jurist sau avocat, ci in calitate de parata(partaj )am fost chemata numai joia...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deciziile posibile luate de curtea de apel Ioana1919 Ioana1919 As dori sa stiu ce decizii poate lua Curtea de Apel intr-un proces civil in care prima instanta (Tribunalul Bucuresti) a respins ca neintemeiata actiunea ... (vezi toată discuția)
Lipsa motivare respingere recurs Dajani Dajani Buna ziua, Din pacate nu pot obtine stampila de \"irevocabil\" pe o hotarare judecatoreasca, cat si \"investirea cu formula executorie\" pentru ca desi ... (vezi toată discuția)