avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce articol se invoca la deschiderea succesiunii prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce articol se invoca la deschiderea succesiunii prin tribunal?

Buna ziua.

Intrebarea mea este cea din titlu.

Iar daca e vorba si de partaj, ce alt articol se mai invoca?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:59, 27 Iunie 2008
Nu cred ca este chiar ca un joc la Loto alegerea unui avocat.

Exista oameni care au noroc si oameni care au ghinion.Insa, avocatii nu reprezinta numere asa cum este la Loto.

De ce oare cei care au bani au noroc la procese si cei care nu au bani atunci cand se judeca cu cei care au bani au ghinion ?

Cu privire la Loto, am vazut o persoana care nimereste numerele la Loto si pot spune cu temei ca a reusit sa nimereasca si tanara care va prezenta vremea in locul unei alte persoane de sex feminin bine dezvoltata ( nu dau nume).
La procese insa lui nu i-a mers bine desi nimereste numere la Loto si castigatoarele la concursuri.
Cred ca este un exemplu concludent si rezulta clar diferenta ca norocul justitiabililor si extragerea Loto nu are o legatura stransa.E adevarat ca orice proces presupune si ceva noroc, dar norocul in cazul angajarii unui avocat si-l mai face si omul..;)
De aceea eu cred ca intrebare utilizatorului este pertinenta si si de asemena si raspunsul dat.:)
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Lasand la o parte faptul ca discutia este offtopic , mai fac urmatoarele precizari:
1. Si cu bani putini un avocat poate sa-si faca treaba corect
2. Referindu-ne la obtinerea unei hotarari judecatoresti favorabile sau nefavorabile plecam de la prezumtia ca aceasta hotarare se da corect fara a se folosi metode neortodoxe ;)

:offtopic:
Sunt de acord cu Elis.
Onorariul mic nu înseamnă întotdeauna că munca avocatului va fi pe măsură, aşa cum nici onorariul foarte mare nu garantează că avocatul va munci pe brânci, ca pentru sine, în cazul clientului. Nu cred că pot fi date reţete de alegere a unui avocat aici...avocaţii se aleg de obicei prin cunoştinţe care au avut speţe rezolvate de acel avocat şi care, fiind mulţumiţi de munca sa, îl vor recomanda şi altora. Este exact ca pe acest site...dacă un user este mulţumit de răspunsul primit de un avocat, îl poate recomanda prin apăsarea unui simplu buton.:D
Avocatul profesionist nu va cere niciodată pentru un caz complex un onorariu mic! Dar avocatul profesionist, odată angajat, îşi va face meseria şi nu îşi va bate joc de client sau de cazul său...este adevărat că am întâlnit avocaţi, şi nu puţini, care erau interesaţi numai de onorariu şi nu de caz, astfel că nu se prezentau la termene, nu citeau speţa şi erau luaţi prin surprindere de adversar, nu nunoşteau nici domeniul dreptului...
De asemenea, este foarte posibil ca un avocat recomandat de cineva să nu vă satisfacă...
Vreau să vă relatez un fapt real, bazat pe "recomandări": în studenţie, o prietenă mi-a recomandat un dentist "foarte buuun". Aveam o durere la o măsea. M-a chemat în fiecare zi, timp de o lună, la cabinet pentru a-mi trata măseaua, spunând că este păcat să o scoată dacă poate fi tratată. În fiecare zi, sfredelea şi sfredelea astfel încât plecam plângând spre casă. După o lună de zile de "tratament", mi-a spus că nu se mai poate face nimic şi că trebuie scoasă măseaua. Am fost de acord deoarece durerea a persistat pe toată durata tratamentului şi simţeam că nu mai rezist. Am ajuns acasă şi, la două zile, noaptea, după ce anestezicul nu şi-a mai făcut efectul, m-a luat o durere cumplită de măsele şi am ajuns la urgenţă. Acolo am povestit ce s-a întâmplat anterior şi mi-a spus că mi-a fost extrasă o măsea bună şi că măseaua de alături trebuia scoasă, astfel că mi-au scos-o...Aşa am păţit eu urmând calea recomandărilor...
Apoi am ajuns la alt dentist să mă repare şi să-mi pună dinţii extraşi din prostia altuia...:P
De aceea, vă recomand să mergeţi prin instanţe, să asistaţi la şedinţele de judecată, să vedeţi pledoariile avocaţilor şi, să-l alegeţi pe cel care vă va face o impresie bună. Atenţie, însă! Nu toţi avocaţii care au gura mare şi vorbesc mult, vorbesc şi bine ! ;)
Va spun ca nu problema banilor a fost in cazul meu.
am dat cu generozitate, poate prea mare.
am dat anticipat, numai sa stimulez cumva avocatul
am facut intelegerea ca la castigarea procesului sa primeasca un procent din ce revendicam.

degeaba insa.
neseriozitate dublata de lipsa de profesionalism: pe ideea ca "am luat banii astia, ce sa ma mai agit pentru altii si de ce sa ma agit sa-i si justific prestand ce mi s-a cerut?" "cat am luat e bun luat".

o avocata din bacau - ca daca ma enervez ii dau si numele, asa ar merita, sa se creeze o lista neagra si nimeni sa nu mai apeleze la ei - ma mintea ca a facut una, alta, dadeam un telefon si aflam ca de fapt n-a facut nimic. Cum e asta?

inca mai astept sa-mi returneze niste acte in original, dar nu mai raspunde la telefon, sms, mesagerii vocale... Un dezastru. Si din cauza ei am de pierdut. O sa fac plangere la Barou, daca asta o insemna ceva la soriciul ei gros.

Sa stau in sali de judecata sa evaluez care avocat e bun si care nu? N-am si eu o viata, o slujba, am timp de asa ceva?

Avocatii buni si cu constiinta ar trebui sa faca presiuni asupra hahalerelor (cum ar spune un oier boier) pentru ca le strica piata - deci au si ei de pierdut. Imaginea avocatului are de suferit.
Va zic ca am deschis un proces fara avocat si l-am si dus la bun sfarsit cu o sentinta definitiva favorabila mie. Si atunci, de ce sa ma leg la cap? Si ca mine vor gandi si altii.

Dar un avocat bun si mai ales onest si profesionist mi-as dori sa intalnesc, am nevoie de serviciile lui.
asa este.
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2008
viot, utilizator

Alte discuții în legătură

Penal Maya P Maya P Buna seara, inainte de a merge la un avocat pt un caz in care un membru a familei a fost accidentat mortal, vinovatu avand si o alcolemie f mare, la ce ... (vezi toată discuția)
Avocat dedicat profesiei laurasimona laurasimona Buna ziua, 1. Cunoaste cineva un avocat in Bucuresti, care sa practice avocatura din pasiune si nu din interes? :) ( Nu vreau sa se simta nimeni ofensat ... (vezi toată discuția)
Avocat bun VerTrad1 VerTrad1 Va rog sa-mi recomandati un avocat foarte bun pentru un partaj problematic. Multumesc! (vezi toată discuția)