avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit pe profit

As dori sa stiu daca o persoana juridica poate vira o parte din impozitul pe profit pe anul 2010 unei fundatii pentru ajutorarea unui copil.
Daca da,cum?
Ce acte sunt necesare?

multumesc
Cel mai recent răspuns: lacramioaragologan , utilizator 15:47, 21 Aprilie 2011
Daca va ganditi la o procedura similara cu cea pe care o au persoanele fizice salariate si pfa platitoare de impozit pe venit , prin care se poate directiona 2% din impozit pentru fundatii, ong etc , nu se poate .

In schimb, pj poate face acte de sponsorizare , avand facilitatea ca suma se scade din impozitul pe profit datorat, dar pentru anul in curs , nu retroactiv, anul 2010 fiind an inchis .

Daca va intereseaza aceasta procedura, reveniti , pentru ca suma este deductibila limitat .
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2011
Magda Staicu, Consultant fiscal
Inca nu s-a platit pe ultimul trimestru din 2010 si de aceea credeam ca se poate.
suntem interesati si de sponsorizare,daca ne puteti da mai multe detalii v-am fi recunoscatori.

Multumesc anticipat
Ca sa puteti "prinde" suma in 2010 ar fi trebuit ca plata sa fie facuta in 2010 , chiar daca impozitul nu a fost platit inca .

Am scris adineauri despre mecenat , intr-un alt topic.
Cu permisiunea dvs, am sa pun un link catre acea solutie si daca doriti detalii or nu se intelege ceva , va rog reveniti.

www.avocatnet.ro/content/for...

Deosebirea intre sponsorizare si mecenat este ca contractul de sponsorizare nu se incheie in forma autentica si ca persoana beneficiara , la mecenat, nu trebuie sa fie intr-o fundatie .
In cazul dvs, faceti in 2011 contract cu fundatia iar facilitatea fiscala o veti avea pe 2011.
Pe 2010 daca incercati ceva, cred ca un control nu va admite procedura .
Multumesc mult,am inteles si ne-au fost utile sfaturile

O zi buna si Sarbatori Fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare Murini Ionel Murini Ionel O fundatie nonprofit din Româania, poate sponsoriza o entitate similara din Uniunea Europeana? (vezi toată discuția)
Din impozitul pe profit pot sponsoriza ? gabriell86 gabriell86 Buna ziua ! Sotia mea detine o mica firma. Eu lucrez in cadrul unui Inspectorat pentru situatii de urgenta. Vreau sa intreb daca este posibil ca din impozitul ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare persoana fizica angizah angizah Buna ziua, In calitate de persoana juridica pot achita unei persoane fizice tratamentul medical si cheltuielile de spitalizare ( nu este angajata firmei ) ? ... (vezi toată discuția)