avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dovada plata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dovada plata pensie alimentara

Buna ziua,

Ma intereseaza sa stiu care sunt dovezile acceptate de o instanta, pentru plata pensiei alimentare; mai precis: pana acum 1 an, se retinea pensia, prin hot judec, de care firma la care lucra o persoana. Dar, de un an, persoana respectiva nu mai lucreaza la acea firma si trimite regulat pensia prin ordin de plata (dintr-un cont privat). E ok asa, nu?
Este in regula orice forma de trimitere a banilor cat timp se poate face dovada cu un inscris: ordin de plata, mandat postal, etc.
Niciodata nu ar trebui dati banii direct in mana, pentru ca nu se poate dovedi acest lucru...;)
avluci a scris:

Este in regula orice forma de trimitere a banilor cat timp se poate face dovada cu un inscris: ordin de plata, mandat postal, etc.
Niciodata nu ar trebui dati banii direct in mana, pentru ca nu se poate dovedi acest lucru...;)


Da, e ok asa.
Este ok. asa!
Daca pensia este trimisa prin mandat postal,insa in mod repetat nu este ridicata(nu este acasa cand vine postasul,acesta lasa un biletel sa mearga la posta dar spune mereu ca nu are timp de asa ceva),cont in banca nu pune la dispozitie ca nu vrea asa,iar banii se intorc mereu la destinatar,acesta-i mai pune odata si tot asa...ce e de facut,mai exista alta modalitate?Vrea banii in mana insa dupa ce a primit o perioada asa,a cerut inca odata pe toata perioada sustinand ca nu i-a primit...acum nu mai se vrea darea in mana pentru ca dupa o perioada va spune din nou ca nu i-a primit si-i mai cere odata.Deci:cand vine postasul nu e acasa,la posta nu merge,prin cont nu vrea,ce se mai poate face atunci,ca sa avem dovada platii?
Deschideti un cont de card prin Procredit Bank pe numele copilului,inmanati sub semnatura cardul si virati lunar in contul de card suma datorata.
Succes
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2008
tatu tudor 2007, utilizator

Alte discuții în legătură

Poprire fanny000 fanny000 Buna ziua,mai am o intrebare ,eu primesc pensia alimentara in cont ,fostul sot este pensionar militar i se opreste din pensie si se vireaza mie in cont.Eu am ... (vezi toată discuția)
Plata prin cec pensie de intretinere pentru minor ContSters379576 ContSters379576 Un părinte nerezident dorește să-și achite pensia de întreținere pentru minor, dar nu o poate contacta în nici un fel pe mama acestuia. La telefonul ... (vezi toată discuția)
Neridicarea pensiei de intretinere,rea vointa din partea mamei popaliviu67 popaliviu67 Am o mare rugamintela dvs., Sunt divortat de aproape 2 ani,urmind sa platesc copilului o pensie de intretinere in cuantum de 300 ron, iar din luna decembrie ... (vezi toată discuția)