Vreau sa renunt la procesul din care fac parte .Actiunea este depusa la Judec. sect.1 Buc.civil si are termen pe 3.05.2011.
Am un model de cerere luat de pe internet .
Se poate depune cumva prin posta , eu fiind din provincie imi vine foarte greu sa fac drumuri prea multe la Buc.
Trebuie cumva si o declaratie notariala sau doar acea cerere?
Cineva mi-a spus ca ar fi de preferat sa fiu prezenta la primul termen ca sa renunt si verbal la acest proces.
Nu stiu deloc cum sa procedez ca sa fie in regula.
Va multumesc.
B-)
Renuntarea la proces se justifica si in caz ca problema a fost rezolvata-in mod amiabil sau prin procedura administrativa si atunci nu mai are rost sa mai continuati procesul.De altfel, potrivit principiului disponibilitatii, partile pot face orice(bineinteles, conform procedurilor legale-c.p.c ) care sa determine inclusiv renuntarea la proces, achiesarea , etc..
Inscrisul trebuie in mod absolut sa fie autentic-la notar, pentru renuntare(sau personal,,in fata instantei).
Renuntarea la judecata, act de dispozitie , poate fi exprimata in forma scrisa sau verbala, in fata instantei de judecata.
Daca au fost cerute cheltuieli de judecata, si, totodata , acestea au fost dovedite , instanta de judecata il va obliga pe cel care a investit instanta de judecata la plata acestora, conform articolului 274 din Codul de procedura civila.
Intr-adevar in acest proces sunt în calitate de reclamantă în procesul civil ce formează obiectul obligația de a face cheltuieli de judecată .
Nu-mi convine formularea actiunii si a capetelor de cerere.Avocatul nu m-a consultat si a facut totul dupa cum a crezut de cuviinta.
Sa inteleg ca trebuie sa fac la notar ?
Daca trimit prin posta doar acea cerere sa inteleg ca nu este de ajuns,trebuie sa fac si la notar si sa ma prezint la primul termen in sala de judecata ?
Va multumesc pentru ajutor.