avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Notificare privind incetarea sau Decizie de incetare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Notificare privind incetarea sau Decizie de incetare cu acordul partilor?

Buna ziua,
Un salariat si-a depus demisia, conforma careia ultima zi de munca ar trebui sa fie 22 si deci incetarea contractului incepand cu 23. Dar pe 22 a cerut concediu si i-a fost aprobat. In cazul acesta: se face decizie cu acordul partilor sau notificare de incetare ca urmare a demisiei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:12, 21 Aprilie 2011
1. Daca a demisionat si ultima zi de lucru a fost pe 22 inseamna pe data de 23 nu mai era salariatul unitatii si nu mai putea cere CO.
2. Nu vad de ce angajatorul i-a aprobat efectuarea CO deoarece si asa i-l platea la lichidare.
3. Poate salariatul vrea sa renunte la demisie. Asta o poate face numai daca este de acord si angajatorul.
4. In locul angajatorului eu as emite decizia de incetare a CIM la data din notificarea de demisie si i-as compensa in bani zilele de CO cuvenite si neefectuate.
Buna ziua,

In perioada preavizului angajatul poate beneficia de concediu de odihna.
Data incetarii se modifica doar in situatia in care intervine suspendarea contractului individual de munca conf. art.50 din Codul muncii.
In concluzie decizia o intocmesti tot cu data de 23 art 79(1.

O zi frumoasa !
Cris,

am recitit intreabarea ta si doresc sa-mi furnizez mai multe informatii ca sa-ti pot confirma cele transmise de mine in mesajul anterior.

1. Cate zile de concediu de odihna a solicitat ?

In situatia in care a solicitat doar o zi de co, respectiv in data de 22, in ultima zi de preaviz, poti inceta contractul asa cum am mentionat in mail-ul anterior.


Pentru dl. Tudor Valeriu: m-am exprimat gresit cand am zis ca a cerut pe 22, a cerut inainte inainte de 22 (cu cateva zile inainte) ca pe 22 sa aiba zi de concediu (adica ultima zi de lucru =zi de concediu).
Imi cer scuze pentru acest inconvenient.
Pentru dna Georgeta: a cerut o singura zi de concediu pentru data de 22 (=ultima zi de munca).

Alte discuții în legătură

Incetare suspendare si inregistrare incetare contract in revisal cris2279 cris2279 O salariata revine din co crestere copil (2 ani) la data zz. La data zz-1 ea face cerere pentru reluarea activitatii incepand cu zz si in acelasi timp isi ... (vezi toată discuția)
Revisal pt incetare cim prin demisie art 81(7) florinita florinita Am un angajat pt care inceteaaza cim cu 01.07.2011 cf art 81 alin 7 codul muncii republicat. 1) Revisal nu este actualizat. Motivul incetarii in revisal este ... (vezi toată discuția)
Neacordarea co si demisie respinsa ContSters178374 ContSters178374 Buna seara! Problema mea este urmatoarea. Mama mea are bilet de avion pt data de 20 dec ca sa plece in CO 2 saptamani sa isi vada sora si sa se odihneasca, ... (vezi toată discuția)