avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Suspendare executare / suspendare recurs/ poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Suspendare executare / suspendare recurs/ poprire

HELP: am o speta la care astept o sugestie: clienta mea a pierdut in fond si apel, creditorul obtinand astfel titlul executoriu. Am facut recurs unde am obtinut initial suspendarea provizorie a executarii silite pana la data judecarii cererii de suspendare din recurs si ulterior am obtinut si suspendarea executarii pana la judecarea recursului. Problema e ca, conturile clientei au fost poprite cu o zi inainte de a obtine suspendarea executarii, in momentul de fata banii fiind in conturile executorului, iar recursul - procesul civil- a fost suspendat deoarece a inceput urmarirea penala impotriva creditorului (244 alin 2) sub aspectul falsificarii contractului in discutie.
Intrebarea e cum scot banii de la executor in conditiile in care procesul civil este suspendat pana la data la care se clarifica situatia in penal (asta insemnand ani ).
Cel mai recent răspuns: eu_2008 , utilizator 23:28, 21 Iulie 2008
Contestatie la poprire.
In caz de suspendare a executarii silite, sumele indisponibilizate pana la data suspendarii raman blocate in contul bancar. Acestea pot fi eliberate numai in cazul in care formulati o contestatie la executare si obtineti anularea dispozitiei de infiintare a popririi.
katona ella a scris:

In caz de suspendare a executarii silite, sumele indisponibilizate pana la data suspendarii raman blocate in contul bancar.

Deviind putin de la subiect, avand in vedere aceste dispozitii ale codului de procedura civila, care credeti ca mai este ratiunea suspendarii executarii silite prin poprire? Incheierile de admitere a suspendarii provizorii a executarii silite pana la judecarea contestatiei la executare silita si a cererii de suspendare, instanta motiveaza suspendarea, in urma cererii debitorului, dat fiind faptul ca blocarea conturilor l-ar pune in incapavitate de plata fata de furnizori, in imposibilitatea de a-si onora obligatiile de pata cuprinse in cec-urile si biletele la ordin emise, etc, cu riscul ajungerii in stare de insolventa. Eu personal, nu inteleg care mai este ratiunea suspendarii executarii pe aceste motive, atat timp cat codul de procedura civila iti interzice sa dispui de bani. Ce parerea veti?
A fost exces de zel din partea bancii. Daca a doua zi dupa infiintarea popririi ai obtinut suspendarea, pe care banuiesc ca ai comunicat-o deindata bancii, nu inteleg cand au avut timp sa faca plata in contul executorului.
Normal, trebuiau sa astepte cateva zile....
Oricum, efectul suspendarii executarii silite este ca de la data infiintarii popririi si pana la obtinerea suspendarii, sumele de bani intrate in cont vor fi blocate si vor ramane acolo pana la solutionarea contestatiei la executare.
Dupa suspendarea executarii, va puteti folosi contul fara nici o opreliste.
in speta supusa discutiei, executorul este obligat sa tina banii pana la momentul finalizarii dosarului penal si contestatiei la executare. In functie de solutiile din aceste dosare, banii vor fi dati creditorului sau inapoiati debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare silita admisa luminutza luminutza In urma unei executari silite, prin care executorul judecatoresc a infiintat poprire asupra drepturilor salariale si a blocat conturile de diponibilitati ... (vezi toată discuția)
Efectele suspendarii executarii silite. refuzul executorului de a ridica poprirea pe salariu DanRo DanRo Preambul: credit neplatit din 2006, evident prescris, executare silita cu poprire pe conturi si salariu, contestatie la executare, suspendare executare ... (vezi toată discuția)
Executare silita - probleme cu banca, blocare conturi Adrian Constantin Adrian Constantin Am avut un credit la Banca R. , [b]contract pe care l-am actionat in instanta, pentru clauze abuzive[/b]. Intre timp Banca a trecut la executarea silita mi-a ... (vezi toată discuția)