Vreau sa imi deschid o Interprindere Individuala pentru o formatie muzicala (pentru nunti, cumetrii, petreceri private, etc), si sa fac contracte de colaborare pentru membrii formatiei fiindca acestia nu au studii in domeniu pentru a se autoriza si ei. Se poate? Precizez ca ma intereseaza o forma legala, prin care sa nu fiu nevoit sa platesc pensii, somaj, sanatate, etc pentru ceilalti membri (ei nu vor sa isi plateasca singuri si din moment ce toti castigam egal, nu vad de ce le-as plati eu contributiile). Am inteles ca se poate face II si sa se tina contabilitatea in regim real (adica sa platesc doar 16% impozit pe venit, fara alte taxe, daca am inteles eu bine). Daca nu, va rog sa ma indrumati ce ar fi de facut, avand in vedere ca este o activitate sezoniera si la fel de bine putem avea 40 de nunti sau 4 nunti pe sezon.
eu va recomand ca fiecare individual sa se autorizeze si sa intocmiti contract de asociere in participatiune, daca mergeti pe calea salarizarii : sporuri de noapte, protectia muncii, e ff complicat. Trebuie sa faca cursuri daca vor sa castige o paine si sa se autorizeze legal si in plus fiecare trebuie sa aiba casa de marcat individuala daca lucrati si cu populatia, pentru doar persoane juridice nu trebuie casa de marcat fiscala, nu va asumati riscuri cu codul muncii nu merita.
Pfa - dar ce anume??????
iki
Buna ziua tuturor, as avea o intrebare , am terminat ASE la contabilitate si informatica de gestiune si am un curs de inspector resurse umane , ce ma sfatuiti ... (vezi toată discuția)