avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract v-c cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract v-c cu clauza de intretinere

In anul 1993 sora mea a incheiat un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere,avand ca obiect un imobil,iar clauza consta in plata cheltuielilor de intretinere,lumina,alimente,medicamente,menaj in valoare de 580 lei( in 1993).Vanzatoarea a cerut rezilierea contractului pt neachitarea clauzei,mentionand in capatul de cerere ca a intretinut-o pe fiica surorii mele pe perioada scolii si a facultatii(primii 2 ani).De asemenea,aceasta a acuzat-o pe sora mea ca o bate,o zgarie si o injura.La audierea martorilor reclamanta a prezentat 2 vecini pt care s-a aratat un interes in cauza fatza de imobilul respectiv(unul era administratorul blocului la care batrana isi tine economiile,iar altul o vecina cu care a fost in dusmanie pana in urma cu 3 luni).Sora mea a prezentat un martor,pe prietenul ei cu care a convietuit pe intreaga perioada a contractului,acesta declarand ca a ajutat-o pe cumparatoare cu sumele de bani necesare achitarii clauzelor si,de asemenea,ca executor testamentar al unui testament lasat de un tert fiicei surorii mele,i-a achitat acesteia atat cheltuielile de scolarizare cat si cele de studii superioare.Mentionez ca vanzatoarea a locuit cu fiica surorii mele pe intreaga perioada la cererea acesteia.La momentul deliberarii instanta a decis admiterea actiunii si rezilierea contractului cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare.Am nevoie de unele lamuriri pt care va multumesc anticipat:
1.De ce este vorba de recurs si nu de apel,avand in vedere ca imobilul are o valoare de aproximativ 35000 euro?
2.Din ce moment se considera comunicata hotararea?
3.Se pot depune in recurs si testamentul precum si alte acte doveditoare (extrase de cont,chitante etc) apartinand prietenului surorii mele legate de marturia sa in instanta de fond?
4.Fiica surorii mele poate formula o interventie accesorie in recurs avand in vedere ca nu e admisa proba cu martori dar aceasta a fost mentionata in cererea de chemare in judecata,dar si in declaratiile martorilor?
Cel mai recent răspuns: alexis45 , utilizator 22:15, 21 Aprilie 2011
Hotararea se considera comunciata de la data postei cand a ajuns la domiciul destiantarului.
In recurs se pot depune orice isncrisuri utile solutionarii cauzei.
Se pot formula cereri de interventie accesorii chair si in recurs.
In cazul in care imi este sustrasa corespondenta ce pot face?Aveti cumva idee daca este vorba despre recurs sau poate fi vorba despre o eroare a instantei si sa fie vorba despre apel?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil in litigiu alexis45 alexis45 Este vorba de o garsoniera cumparata in anul 1993 prin contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere.Vanzatorul devine reclamant intr-o actiune in ... (vezi toată discuția)
Transmiterea dreptului de proprietate nicole71 nicole71 Parintii mei au cumparat un apartament in octombrie 2007. Vor sa transmita dreptul de proprietate a acestui imobil unei surori, cu clauza de intretinere. Eu ... (vezi toată discuția)
Anulare testament stefan60 stefan60 Buna seara, am si eu o problema, sora mea are contract de intretinere cu o persoana in varsta. Inaintea contractului de intretinere, a avut testament tot cu ... (vezi toată discuția)