avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... litigiu cu Casa de Pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

litigiu cu Casa de Pensii

Casa de Pensii Bucuresti mi-a trimis o decizie prin care-mi imputa un debit care nu exista. Am facut contestatie si am avut primul termen, la care paratul nu a prezentat niciun act doveditor. Din 2005 pana in prezent am fost hartuita de Casa de Pensii (prin functionari si conducere). In 2003, in urma decesului sotului, avand un copil major si un minor s-a recurs la o pensie de urmas cumulata, pe numele meu, in calitate de tutore. In 2005, fiica mea, desi studenta la zi, s-a angajat, drept care am solicitat sistarea pensiei ce i se revenea si recalcularea pensiei pentru fiul minor, fapt ce nu s-a rezolvat decat dupa mai bine de un an, timp in care am solicitat pe toate caile intrarea in normalitate (in final, am depus eu in contul Casei de Pensii suma care se adunase la BancPost). S-au cumulat multe erori in acest caz si incompetenta a dat nastere unui proces in care sunt implicata inutil.

Doresc sa ma ajutati cu informatie, anume daca pot solicita daune morale acestei institutii, avand in vedere consumul meu de bani, timp si nervi si faptul ca umblu prin tribunale sa-mi dovedesc eu corectitudinea si buna credinta.

Va multumesc anticipat.
ing. Beatrice Tuhari
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:22, 26 Iunie 2008
Da, puteti sa actionati in instanta Casa de Pensii Bucuresti si sa solicitati daune.
De asemenea, puteti face o sesizare si la CNPAS in ceea ce priveste activitatea acestei institutii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerecunoasterea vechimii in campul muncii vira1986 vira1986 Buna ziua - In perioada 17.02.1992-12.04.1993 am lucrat cu carte de munca la Societatea de Imbuteliat CocaCola Bucuresti SRL cu contract de munca ... (vezi toată discuția)
Dezinformare referitoare la pensie - sistem militar di.modi di.modi M-am nascut in 26 oct 1951. In 2005 am depus dosarul pentru deschiderea dreptului la pensie anticipata partiala , avand in acel moment 22 ani lucrati in viata ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de deces kikis kikis buna ziua, bunica mea a decedat pe 3 feb 2010; am depus actele pentru ajutor de inmormantare pe numele tatalui meu; la o luna de zile, pe 3 martie 2010 ... (vezi toată discuția)