avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Inlocuire functionar de conducere - concediu de odihna
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Inlocuire functionar de conducere - concediu de odihna

Buna ziua,

Se poate ca un functionar public de conducere sa fie inlocuit de un functionar de executie pe perioada concediului legal de odihna a celui dintai?
Da raspunsul este afirmativ exista vreo procedura care trebuie urmata?

Cel mai recent răspuns: filozoful , utilizator 21:12, 24 Aprilie 2011
Buna ziua !
Despre ce functie publica este vorba ? In principiu , se pot delega atributiile acestuia pe perioada cat este in CO , prin decizie /dispozitie a ordonatorului de credite .
Sef Serviciu si Director Adjunct.

Mai concret, eu sunt functionar de executie, iar la plecarea in concediu de odihna al Sefului Serviciu sau a Directorului Adjunct am fost nevoit sa semnez in modelul de cerere de concediu ca voi prelua atributiile de serviciu ale acestuia fara a fi emis niciun act in sensul acesta.

Este legala aceasta practica?

Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2011
blackjack, utilizator
nu, trebuie sa fiti desemnat prin act administrativ...care act administrativ, trebuie sa contina in mod clar atributiile care va sunt delegate, perioada, precum si limitele de competenta.:)
La noi se obisnuieste sa se treaca in fisa postului,,inlocuieste seful serviciului si colegii pe perioada de concediu sau de lipsa a acestora,,precum si ,,indeplineste orice alte sarcini trasate de sefii ierarhici superiori,,:stunned:si cu asta ne-a potolit:(Oricum cred ca daca se intampla pe o perioada mai mare de timp,adica peste 30 de zile stiu eu, firesc ar fii sa beneficiati si de sporul de conducere).=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de indemnizatia de conducere a persoanei pe care o inlocuiesc, ea fiind in cm? moniklauleanu moniklauleanu Situatie in sistemul bugetar: Sunt personal contractual in sistemul bugetar, pozitie de executie. Seful departamentului economic este in concediu medical, de ... (vezi toată discuția)
Delegare de atributii functionar public emiliabianca emiliabianca Buna ziua , va rog daca poate cineva sa-mi clarifice o problema: nu stiu care este baza legala(daca exista) potrivit careia un functionar public de executie ... (vezi toată discuția)
Exercitarea a doua functii Vasile Denise Vasile Denise Buna ziua, In prezent sunt director adjunct, in cadrul unei sucursale de banca. De mai bine de 7 luni, ii tin locul si colegei mele, director al sucursalei, ... (vezi toată discuția)